fbpx
HomeStiri din MuresACȚIUNE PENTRU PROTEJAREA PĂDURILOR
spot_img
spot_img

ACȚIUNE PENTRU PROTEJAREA PĂDURILOR

- Publicitate -
spot_img

Peste 1.300 mc de material lemnos au fost confiscați în urma unei acțiuni desfășurate săptămâna aceasta, de Poliția Română, în județul Mureș, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier național.

 

În perioada 23 – 27 septembrie 2019, polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol au desfășurat o acțiune, pe raza județului Mureș, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier național.

 

Au fost verificate 3 ocoale silvice și activitățile desfășurate de 5 agenți economici.

 

În cadrul acțiunii, au fost constatate 19 infracțiuni, fiind întocmite acte procedurale de sesizare din oficiu, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, pentru 6 infracțiuni de tăiere fără drept de arbori, 6 fapte de furt de arbori, 2 infracțiuni de fals intelectual și câte o faptă de fals în înscrisuri sub semnătura privată, uz de fals și fals informatic, precum și câte o infracțiune prevăzute de Legea 129/2019, privind prevenirea și combaterea spălării banilor și Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

 

De asemenea, au fost descoperiți 77,56 mc de masă lemnoasă provenită din tăieri fără drept de arbori.

 

Au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 219.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

 

Ca măsuri complementare, au fost confiscați 1.338,87 mc de material lemnos, dintre care faptic 616,09 mc și valoric 722,78 mc, în valoare de 138.316,13 lei.

 

La acțiune au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mureș, Suceava, Neamț, Cluj, Alba, Covasna, Vrancea și Brașov.

 

De asemenea, s-a acționat în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor – gărzile forestiere din Cluj, Focșani, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Timișoara.

 

Acțiunea a beneficiat de suportul Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: