spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

ACȚIUNE ÎN MEDIUL RURAL DERULATĂ DE POLIȚIȘTII SECȚIEI 9 POLIȚIE RURALĂ TURDA

În data de 3 noiembrie a.c., în intervalul orar 20.00 – 00.00, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au organizat o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul nerespectării prevederilor legale de către conducătorii auto și pietoni.

În acest sens, cu sprijinul Biroului Rutier s-au efectuat activități de punere în aplicare a planului de măsuri „Blitz” în locurile și mediile de interes operativ din mediul rural.

Polițiștii au legitimat peste 100 de persoane, au verificat 86 de autovehicule și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15.000 de lei.

S-au efectuat verificări în rândul conducătorilor auto cu aparatul etilotest și au fost reținute 3 permise de conducere, dintre care unul pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, polițiștii au constatat 2 infracțiuni rutiere.

Exemple:

În jurul orei 20.30, polițiștii au depistat un bărbat de 49 de ani, din Turda, în timp ce conducea autoturismul pe DJ107L, în localitatea Petreștii de Jos, utilizând un permis de conducere fals, aparent emis de autoritățile engleze.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, falsul material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

**

În jurul orei 22.05 polițiștii au depistat în trafic un bărbat de 40 de ani, care a condus autoturismul pe DJ107M, în localitatea Stolna și a fost implicat într-un eveniment rutier, respectiv a acroșat și rupt un stâlp de iluminat public din fața unui imobil.

În urma evenimentului au fost înregistrate doar pagube materiale.

La testarea cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

spot_img
spot_img
spot_img