spot_img
spot_img

A zecea prelevare de organe, în acest weekend, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş 

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

În acest weekend, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat rinichii şi os-tendon de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 43 de ani, internată în Secţia Clinică ATI după un stop cardiac resuscitat acasă, dar cu patologii asociate serioase.

Rinichii prelevaţi au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, iar osul şi tendonul au mers la Banca de ţesut Colentina.

Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost realizată de către echipa de prelevare a Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, coordonată de Dr. Dan Pop, iar echipa medicală de la Banca de ţesut Colentina, pentru os şi tendon, a fost coordonată de Dr. Andrei Nica. 

Echipele medicale de prelevare adresează mulţumiri Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mureş pentru promptitudinea şi sprijinul real acordat la fiecare solicitare.

De asemenea, mulţumiri sunt adresate şi echipelor medicale din Secţia Clinică ATI care se ocupă de aceşti pacienţi în timpul gărzilor, precum şi medicilor rezidenţi care participă la fiecare prelevare de os-tendon: Dr. Ionuţ Teodoriu, Dr. Fodor Pal, Dr. Vergiliu Cernit, Dr. Alexandru Mazur, Dr. Loredana Conţiu, Dr. Denis Pasc, Dr. Laszlo Orsolya.

 

Biroul de presă

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

BACALAUREAT ÎN SIGURANȚĂ, în județul MUREȘ

Examenul de Bacalaureat pentru absolvenţii învățământului liceal este în plină desfășurare – o perioadă de emoții pentru absolvenți...

Prefectul de Mureș, omagiu adus eroilor uciși de Armata Maghiară la 1848

În cursul zilei de ieri, Mara Togănel, prefectul județului Mureș, a transmis un mesaj de omagiu pentru cei...

Intervenţie de reimplantare scalp realizată cu succes la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

  O echipă medicală, coordonată de Dr. Cristian TRÂMBIŢAŞ, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a realizat, săptămâna...

„Pește” de la 19 ani … a băgat 3 femei la produs

Ieri, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Mureș au surprins în flagrant delict un tânăr, în vârstă de 19...
spot_img

Exclusiv: RefleqtMedia va prezinta DETALII despre femeia din Campia Turzii depistata cu Covid19

La inceputul acestei saptamani, RefleqtMedia v-a prezentat cazul unei persoane depistate cu Covid19, in timp ce era internata pe sectia de Interne a Spitalului...
%d bloggers like this: