spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Haha, chiar credeați că PSD și PNL se urăsc?

Hai să vedeți cum o să reușesc, prin acest...

👥Parteneriatele generează performanță! Vă mulțumim!

🎓Educația este unul dintre pilonii esențiali ai unei societăți...

Iată cum s-a petrecut accidentul de la Copăceni

IPJ Cluj a prezentat detalii despre dinamica accidentului rutier...

ATENȚIE! Restricțiile pe A3, Gilău, continuă

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a remis...

Fost chiriaș a distrus bunurile dintr-un apartament

Fost chiriaș a pătruns prin efracție și a distrus...

A XVIII-A EDIȚIE A CONCURSULUI „MICII SANITARI”

Voluntarii proiectului „Micii Sanitari” din cadrul Organizației Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca organizează în data de 25.05.2024, între orele 9:00-16:00, a XVIII-a ediție a concursului „Micii Sanitari” în Aula „Iuliu Hațieganu” a Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca.

La concurs vor participa aproximativ 300 de copii provenind din peste 60 de clase de la mai multe școli din Cluj-Napoca. Aceștia vor arăta cât de bine și-au însușit cunoștințele ce le-au fost predate de-a lungul mai multor săptămâni de către voluntarii proiectului, toți studenți ai UMFIH Cluj-Napoca. Dintre participanți, cei mai buni vor fi selectați pentru etapa națională a concursului, care se va desfășura în luna Octombrie.

Concursul va consta în 3 probe la care copiii vor trebui să răspundă la întrebări din următoarele teme: anatomie și fiziologie, stil de viață sănătos, igienă și prevenție, boli frecvente și prim ajutor. Desigur, între probe, voluntarii proiectului le vor pregăti diverse activități și le vor oferi băuturi și gustări bine meritate, iar pentru cei mai buni au fost pregătite câteva premii speciale.

Activitatea noastră, însă, se extinde dincolo de granițele școlilor. Motto-ul proiectului nostru este „Investim în oameni”. Astfel, voluntarii noștri au predat noțiuni medicale de bază atât comunităților defavorizate, cum ar fi copiii din Pata Rât, cei din case de copii, cât și la diferite evenimente organizate la Iulius Mall Cluj-Napoca, BT Arena sau Emerson Gilău. De altfel, inițiativa noastră „Prim ajutor pentru toată lumea” a câștigat locul 1 la Gala Tineretului Clujean la categoria „Incluziune și Diversitate”, iar activitatea generală a proiectului a câștigat locul al doilea atât la Gala Tineretului Clujean, la categoria „Sănătatea și Bunăstarea Tineretului”, cât și la Gala Tineretului Național, la secțiunea „Proiectul de voluntariat al anului 2023”.

Puteți afla mai multe informații despre acest proiect de pe paginile noastre de Facebook: https://www.facebook.com/miciisanitaricluj și Instagram: @miciisanitari

„Micii Sanitari” este un proiect al Organizației Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca, parte a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH) din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations.

Date de contact:

Ionuț-Andrei Ștef

Coordonator Național „Micii Sanitari”

miciisanitari@osmcluj.ro

spot_img
spot_img