fbpx
spot_img
spot_img

A început asfaltarea Văii Arieșului ! Se asfaltează doar în județul Alba

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

Prefectura Alba anunță debutul lucrărilor de asfaltare pe DN 75.

- Advertisement -
- Advertisement -

Nicolae Albu, prefectul județului Alba: A început asfaltarea pe DN 75

 

Pe Drumul Național 75 se lucrează în aceste zile la asfaltarea sectorului cuprins între km 85+000 și km 101+595, primul lot al proiectului de execuție a covorului asfaltic a celor 50 de km cuprinși între comuna Bistra și limita cu județul Cluj.

 

În data de 10.08.2021 a fost dat ordinul de începere a lucrărilor de pregătire pentru executarea de covor asfaltic prin frezare, iar asfaltarea propriu-zisă a început în data de 18.08.2021, până în acest moment fiind turnat covor asfaltic pe o lungime de 3 km. Termenul de execuție al lucrărilor pe acest lot este de 2 luni.

 

Pentru lotul 2 (km 101+595 – km 119+303) și lotul 3 (km 119+303 – km 135+000), au fost depuse contestații la procedura de licitație, urmând a se primi un răspuns de la CNSC cu privire la aceste contestații. La finalizarea procedurii de achiziție și contractare, vor putea începe lucrările și pe aceste sectoare.

 

Pe lângă covorul asfaltic, pe cei 50 km de drum, care tranzitează UAT Ocoliș, Poșaga, Sălciua, Baia de Arieș, Lupșa și Bistra, se vor consolida podețele și se va interveni în zona șanțurilor și a rigolelor. 

Guvernul Cîțu își respectă așadar promisiunile făcute locuitorilor din Munții Apuseni în ceea ce privește modernizarea infrastructurii, recent fiind finalizate lucrările de asfaltare a 10 km din DN 74 (Bucium – Abrud). Totodată, se lucrează la podul de peste Valea Ruzi, în localitatea Botești (Zlatna) – DN 74, km 59+100, care va fi reabilitat complet.

 

RefleqtMedia a solicitat un punct de vedere din partea prefectului de Cluj, Szilard Tășnad, cu privire la raționamentul pentru care nu se asfaltează tot drumul, până la Mihai Viteazu.

Până acum, prefectul de Cluj nu a apucat sa ne răspundă.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: