spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

A fost finalizat proiectul de decontaminare a sitului poluat de la Poșta Rât

spot_img
În cursul zilei de astăzi s-a finalizat recepția la terminarea lucrărilor din cadrul proiectului „Fazarea proiectului Reabilitarea sitului poluat istoric – Depozit deșeuri periculoase UCT – Poșta Rât (Municipiul Turda)”, fiind semnat procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor.
 
Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, iar valoarea finală a lucrărilor executate este de 79.601.087,31 lei cu TVA.
 
Prin finalizarea lucrărilor a fost reabilitată o suprafaţă de 10 ha și au fost îndepliniți următorii indicatori:
• Suprafaţa investigată în detaliu: 10 ha (100.000 mp).
• Probele prelevate şi testate: 3.300 buc.
• Volumul de sol tratat prin desorbţie termică: 37.815.40 mc.
• Volum de sol cu concentraţia < 2mg/kg reutilizat: 37.815,40 mc.
• Suprafaţa acoperită cu sol curat conține: material granular curat (35.000 mc), sol vegetal (15.000 mc) pentru asigurarea unui strat de 0,5 m de sol curat deasupra solului tratat.
• Probe prelevate la fiecare 300 mc de sol tratat: 127.
• 18 puţuri de monitorizare post remediere a apei subterane.
 
Suprafata reabilitată (10 ha) a fost însămânțată cu un mix de specii de plante perene și s-au plantat pe amplasament puieţi de pin negru și plop tremurător cu respectarea reglementărilor legate de această activitate pentru asigurarea înfiinţării unui arborete ce se va constitui în pădure.
 
Pentru amenajarea completă a zonei este în pregătire documentația pentru depunerea unui nou proiect, respectiv Amenajarea parcului dendrologic prin care ne dorim să transformăm întreaga zonă într-o zonă recreativă, verde.
spot_img
spot_img
spot_img