O echpă internațională de cercetători, de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, a găsit o legătură moleculară între consumul ridicat de carne roșie și produse lactate și riscul crescut de a dezvolta cancer.
Potrivit studiului, condus de Dr. Vered Padler-Karavani, de la departamentul de Cercetare Celulară și Imunologie de la Shmunis School of Biomedicine and Cancer Research at Tel Aviv University’s George S. Wise Faculty of Life Sciences, în țesuturile tuturor animalelor, înafară de păsări și pești, există o moleculă de zahăr, denumită Neu5Gc.
Încă din copilărie, oamenii dezvoltă anticorpi împotriva acestei molecule, după ce sunt expuși la carne de porc, vită, oaie, capră sau orice altă carne roșie.
Ei bine, echipa de cercetători a găsit o legătură directă între anticorpii dezvoltați la această moleculă și creșterea riscului de dezvoltare a unei forme de cancer colorectal.
SURSA: https://medicalxpress.com/news/2020-10-molecular-link-diet-cancer.html?fbclid=IwAR2fKnghnq6RVaj73YRk9VHIuvfBlmxdfoCduxyo-W9wAFMHXpsUAB0UMBk