spot_imgspot_img
spot_img

Legătură moleculară descoperită între consumul de carne roșie și riscul de cancer!

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img

O echpă internațională de cercetători, de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, a găsit o legătură moleculară între consumul ridicat de carne roșie și produse lactate și riscul crescut de a dezvolta cancer.

Potrivit studiului, condus de Dr. Vered Padler-Karavani, de la departamentul de Cercetare Celulară și Imunologie de la Shmunis School of Biomedicine and Cancer Research at Tel Aviv University’s George S. Wise Faculty of Life Sciences, în țesuturile tuturor animalelor, înafară de păsări și pești, există o moleculă de zahăr, denumită Neu5Gc.

Încă din copilărie, oamenii dezvoltă anticorpi împotriva acestei molecule, după ce sunt expuși la carne de porc, vită, oaie, capră sau orice altă carne roșie.

Ei bine, echipa de cercetători a găsit o legătură directă între anticorpii dezvoltați la această moleculă și creșterea riscului de dezvoltare a unei forme de cancer colorectal.

SURSA: https://medicalxpress.com/news/2020-10-molecular-link-diet-cancer.html?fbclid=IwAR2fKnghnq6RVaj73YRk9VHIuvfBlmxdfoCduxyo-W9wAFMHXpsUAB0UMBk

https://carierapeprimulplan.ro/index.php/inscriere-grup-tinta/spot_img

Related articles

VIDEO: Incendiu intenționat la Câmpia Turzii

Echipajul SVSU intervine chiar acum la un incendiu GRAV...

Consiliul Local Turda: O agendă încărcată pentru ședința din 26 august 2025

Consiliul Local Turda se reunește într-o ședință ordinară, online,...

Hoață la Câmpia Turzii! VIDEO

Atenție, proprietari de magazine, și nu numai! Am fost...

Cuplurile „de aur” ale Comunei Mihai Viteazu, premiate de administrația locală

Primăria comunei Mihai Viteazu, în numele comunității, adresează un...

Exercițiu de salvare din pereții Cheilor Turzii

Un nou exercițiu complex, parte a pregătirii medicale și...
spot_imgspot_img