fbpx
spot_img

9.6 milioane lei pentru locuinte sociale, la Turda

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Am primit finanțare în valoare de 9.638.892,78 lei prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban.

 

Prin proiectele finanțate vor fi construite următoarele:

 

➡️ 30 de locuințe sociale pe strada Panait Cerna – contract semnat în cursul zilei de ieri. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 7.155.585,68 lei.

Proiectul presupune construirea unei clădiri de locuințe sociale, cu suprafața construită desfășurată de 2.111,93 mp. Corpul de clădire va avea regim de înălțime P+4 cu o capacitate de 30 de apartamente, având una sau două camere. De asemenea, va fi amenajat spațiul exterior cu alei auto, 10 locuri de parcare, spații verzi, mobilier urban, punct gospodăresc și amenajare circulații în incinta clădirii.

 

➡️ „Construire Centru comunitar de igienă și sănătate” și ”Construire Centru social pentru copii aflați în situație de risc social”, situat pe strada 22 Decembrie 8B. – semnat de Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila în cursul zilei de ieri. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 2.864.347,71 lei.

 

Prin proiect vor fi înfințate două centre în parteneriat cu Direcția de Asistență socială Turda:

 

• un Centru comunitar de igienă și sănătate care se adresează tuturor locuitorilor municipiului Turda și are scopul de a facilita adaptarea și integrarea socială a persoanelor provenite din medii defavorizate, prin asigurarea unor servicii de sănătate și asistență medicală (cabinet medical, ambulanță socială), servicii de igienă – spălătorie, băi, grupuri sanitare, servicii de educație, servicii complementare pentru copil, familie, respectiv servicii de consiliere, de educaţie parentală, de informare.

 

• un Centru social pentru copiii aflați în situație de risc social, prin care populația marginalizată (populatia tânără sub 18 ani) să beneficieze de servicii educaționale, sociale și de sprijin prin asigurarea de servicii de educație timpurie, servicii de îngrijire, protectivă a copiilor, servicii de supraveghere a copilului, servicii de complementaritate pentru copil, familie, respectiv servicii de consiliere, de educație parentală, de informare.

 

Scopul proiectelor este de reducere a numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, prin măsuri integrate.

 

#Investiții #POR #DezvoltămTurda

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Cod galben de vant in judetele Cluj si Alba

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica...

Cat timp au stat politistii in fata apartamentului in care un copil a fost omorat? IPJ TACE!

Au trecut mai bine de 8 ore de cand IPJ ALBA refuza, efectiv, sa raspunda la o intrebare...

Razie a polițiștilor la Turda

  În cursul zilei de ieri, 25 martie a.c., în intervalul orar 17.00-21.00, polițiștii rutieri, de ordine publică și...

Președintele PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, despre implicarea tinerilor în politică

Implicarea tinerilor în politică este esențială pentru o societate sănătoasă și democratică. În calitate de cetățeni activi, tinerii...
%d bloggers like this: