spot_img

8 firme implicate în modernizarea Bazei 71 Aeriană

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Modernizarea Bazei 71 Aeriană va debuta în 2022, potrivit celor mai recente documente militare și va implica 8 societăți comerciale.

Valoarea tuturor serviciilor și lucrărilor este de 1,37 miliarde de lei

Wapo Services, Raed Focus Security Systems, Pyralis Services sunt câteva dintre companiile sub­con­trac­tate de consorţiul care a câştigat contractul pentru mo­dernizarea bazei militare de la Câmpia Turzii, un proiect de peste un miliard de lei. 

Modernizarea Bazei 71 Aeriană va aduce la Câmpia Turzii mai mulți militari ai partenerilor NATO, crescând – implicit – calitatea vieții în oraș.

Companii cu afaceri cuprinse între 1 şi 43 de milioane de lei sunt aşadar responsabile de unul dintre cele mai mari proiecte publice din România, precizează Ziarul Financiar.

Licitaţia pentru prima etapă a proiectului a fost câş­ti­gată, în calitate de lider de asociere, de Leviatan Design, o companie deţinută de Cătălin Podaru, fost cadru al ar­matei. Din consorţiu mai fac parte firmele Telekom Com­munications România, Ubitech Construcţii şi Petrodesign.

Amintim că, în vara acestui an, Ministerul Apărării a atribuit un contract de aproape jumătate de miliard de lei pentru extinderea bazei militare Câmpia Turzii firmei Leviatan Design. 

Ministerul Apărării a atribuit un contract de 492,94 milioane de lei pentru lucrări de infrastructură în cazarma 1833 Câmpia Turzii asocierii conduse de firma Leviatan Design.

Conform anunțului de atribuire publicat pe 28 iulie în SEAP, autoritatea contractantă va putea opta pentru achiziţia ulterioară de lucrări de construcţii similare în condiţiile art. 102 lit. l) din OUG 114/2011 până la valoarea de 1,37 miliarde de lei fără TVA.

Investiţia presupune realizarea unei noi infrastructuri şi a unor construcţii noi – în general hangare şi ateliere, clădiri administrative şi clădiri cu funcţiuni comple­men­tare – care să permită funcţionarea în condiţii optime a zonei operaţionale, precum şi integrarea şi dezvoltarea celor existente, în Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, pen­tru Forţele Aeriene Române şi partenerii strategici. Proiectul ar urma să fie gata în 2024.

În luna august şi Departamentul Apărării din Statele Unite a anunţat că investește peste 130 de milioane de dolari în anul fiscal 2021 în modernizarea Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii.

Ca parte a acestei investiţii Pentagonul a selectat compania “Tepe Bozdemir Adi Ortakligi’’, cu sediul în Ankara, care va construi, până în 2024, un ansamblu pentru depozitarea echipamentelor și vehiculelor, valoarea contractului fiind de 44,4 milioane de dolari.

În vara anului trecut Ministerului Apărării Naționale a primit cinci candidaturi la licitația pentru extinderea cazarmei 1833 Câmpia Turzii.

1. Danya Cebus Rom
2. Leviatan Design
3. Intrakat
4. Concelex
5. Strabag

sursa: https://www.defenseromania.ro/bazei-aeriene-de-la-campia-turzii_614296.html

 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

VOCI PENTRU SĂNĂTATEA MINTALĂ

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ”unul din patru oameni din lume a avut, are sau va avea...

EXCLUSIV: Furt de pește la Complexul de Agrement „La Trei Lacuri”

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din Câmpia Turzii a fost depistat de paznicii Complexului de...

Iata detalii despre incendiul de la ISCT!

RefleqtMedia are onoarea de a fi primul site local care va prezinta fotografii exclusive de la incendiul de...

Incendiu in Combinatul Metalurgic Campia Turzii

In urma cu 10 minute, un incendiu violent a izbucnit in incinta ISCT. Fumul negru si gros a alertat...
spot_img

EXCLUSIV: Bărbat bătut în plină stradă la Câmpia Turzii

Liniștea serii de ieri a fost tulburată, în cartierul „Blocuri” din Câmpia Turzii, de un scandal izbucnit, aparent - din nimic. În jurul orei 22:00,...
%d bloggers like this: