spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

❗️Atenție❗️ Circulatie inchisa la Turda

Anunț închidere circulație! 👷‍♂️Pentru desfășurarea în siguranță a lucrărilor de...

(VIDEO) Accident rutier in Campia Turzii

Neadaptarea vitezei la conditiile de drum a cauzat un...

Alertă meteo lângă Turda

După perioada caniculară prin care am trecut, urmează furtunile! ISU...

Înălțați-vă proiectele la noi culmi cu Nacele Cluj!

Ai nevoie să ajungi la înălțime pentru lucrările tale...

70% progres fizic de execuție a lucrărilor din cadrul contractului CL-12 – „EXTINDERE SISTEM DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI SISTEM DE CANALIZARE MENAJERĂ ÎN COMUNA TRITENII DE JOS”

Compania de Apă Arieș S.A. continuă investițiile prin PROIECTUL REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ DIN REGIUNEA TURDA-CÂMPIA TURZII, ÎN PERIOADA 2014-2020, cod SMIS 2014+ 118679, co-finanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Valoarea totală a Proiectului: 717.492.242,25 lei, din care valoarea co-finanțării din Fondul de Coeziune este de 511.850.395,85 lei, contribuția de la bugetul de stat este de 78.283.001,72 lei, iar contribuția proprie a beneficiarului este de 12.043.538,72 lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare în localitățile din județul Cluj, regiunea Turda-Câmpia Turzii, incluse în proiect, în vederea îndeplinirii obligațiilor stabilite prin Tratatul de Aderare și Directivele Europene relevante.

În cadrul proiectului se derulează 12 contracte de lucrări, care vizează investiții pe teritoriul a 2 municipii și 11 comune. Lucrările desfășurate în cadrul contractului: CL-12 – „EXTINDERE SISTEM DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI SISTEM DE CANALIZARE MENAJERĂ ÎN COMUNA TRITENII DE JOS”, sunt: Alimentare cu apă: • Extindere rețea de alimentare cu apă – 42.567,36 ml • Stație de pompare apă potabilă – 3 buc. Sistem de canalizare: • Extindere rețea de canalizare – 12.471,88 ml • Stații de pompare ape uzate menajere – 6 buc. • Conducte de refulare apă uzată – 1.647,12 ml

Lucrările sunt efectuate de Asocierea AWE INFRA S.R.L. (Lider de asociere) – ELLBREND S.R.L. (Asociat) – I&C TRANSILVANIA CONSTRUCȚII S.R.L. (Asociat). Contractul include atât lucrările de construcție cât și furnizarea și montajul utilajelor și echipamentelor tehnologice, testarea și punerea în funcțiune, dar și remedierea eventualelor defecte apărute în Perioada de Garanție.

Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 28 luni, iar perioada de garanție este de 60 luni. Până în prezent lucrările din cadrul contractului au depășit pragul de 70%. Valoarea totală a contractului de lucrări: 40.471.436,34 lei fără TVA. Prin investițiile derulate în cadrul acestui proiect se urmărește continuarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, pentru o creștere considerabilă a calității serviciilor oferite Compania de Apă Arieș întregii populații deservite.

Proiect co-finanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020

spot_img
spot_img