spot_img

5 sfaturi de la un turdean pentru cei care vor sa ajute refugiatii!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Am fost la Sighet cu bunuri din partea Băncii de Alimente Cluj. Când le-am lăsat, am discutat cu personalul Primăriei Sighet care lucrează împreună cu ONG-urile prezente aici și sunt câteva aspecte foarte importante de înțeles:

1. Opriți colectele aleatorii! E plin depozitul de aici de bunuri și vin încontinuu. Nu ajută nici faptul că umblă zvonuri că ar lipsi x sau y. Contactați autoritățile să vedeți exact ce e nevoie și aduceți doar când și cât este cazul.

2. Aveți răbdare. Toți suntem siderați de ce s-a întâmplat, toți vrem să ajutăm dar e încă foarte devreme! Trebuie urmărită evoluția situației și trebuie intervenit umanitar proporțional cu ce se întâmplă.

3. Coalizați-vă la nivel local. Nu acționați fiecare în zeci de direcții diferite deoarece vi se disipă impactul. Nu încercați să veniți fiecare pe rând și să contactați fiecare pe rând deoarece congestionăm echipele care acționează aici. E important să intervenim cu cap și să nu lăsăm intențiile noastre bune să creeze haos și risipă.

4. Pregătiți pe termen mediu. Organizați oamenii din jurul vostru, creați baze de date cu cei care vor să ajute, colectați frumos intențiile de ajutor pe categorii și datele de contact ale celor care vor să ajute. Dacă tot avem acest influx de spirit civic, îl putem folosi să avem oameni gata pregătiți în caz că e nevoie de ei nu doar azi și mâine, ci și peste câteva săptămâni.

5. Întelegeți ramificațiile. Cea mai nobilă pornire e să vrei să iei pe cineva în gazdă și cel mai frumos vis când vii dintr-un mediu de genul e să te ajute cineva așa. Dar, de ambele părți, nu știi mai nimic nici despre cel care primește, nici despre cel primit. Majoritatea acestor oameni sunt doar în tranzit. Când și cum va fi cazul de primit oameni, acest lucru trebuie făcut organizat!

Facem bine nu doar de dragul binelui, trebuie să facem bine cu cap!

 

Leonardo Mihai Marincean

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Turda are 8 campioni naționali la Karate, categoria de vârstă -13 ani!

620 de sportivi din 44 de cluburi participante s-au aliniat la startulCampionatului Național, organizat în acest weekend la...

Colegiul Tehnic Turda este în doliu – profesorul, Olimpiu Vesa, a decedat

  „Cu adânca durere in suflet profesorii Colegiului Tehnic Turda plâng moartea celui despre care acum spunem ca a...

Lucrare de profesioniști – curțile interioare din Turda arată ca în Vest

Curțile interioare de pe strada Calea Victoriei 122-132/Nuferilor 1-19 au fost modernizate cu ultimul strat de asfalt.   În cursul...

Compania de Apă Arieș sprijină tinerii din Turda și Câmpia Turzii!

Încă de la începutul anului, Compania de Apă Arieș a dat dovadă de solidaritate și sprijin în ceea...
spot_img

ANUNT DE PARTICIPARE Nr. 2402/10.03.2020 Consiliul Local al Comunei Mihai Viteazu anunta acordarea de finantari nerambursabile de la bugetul local pentru activitati nonprofit...

  Autoritatea contractanta-Comuna Mihai Viteazu-Consiliul Local, cu sediul in localitatea Mihai Viteazu, str. Principala, nr. 1014, jud. Cluj, cod fiscal 4378832, telefon:0264329101, fax 0264...
%d bloggers like this: