spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

4,8 milioane de lei pentru buncărul de radioterapie de la secția de ocologie a SCJ Mureș

Consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară a lunii februarie documentația și indicatorii tehnico-economici ai investiției ”Construcție buncăr și spații conexe Laborator Radioterapie”. Investiția va fi realizată la Secția de Oncologiedin cadrul Spitalului Clinic Județean Tîrgu Mureș care este situată în Tîrgu Mureş, str. Gheorghe Marinescu nr.3.

Ministerul Sănătăţii derulează Proiectul Privind Reforma Sectorului Sanitar – „Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar”, finanţat prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în cadrul căruia a fost planificat a se achiziţiona prin licitaţie echipamente specifice de radioterapie inclusiv pentru Secţia Clinică de Oncologie Medicală şi Laboratorul de radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş. În acest sens, este necesară construcţia unui nou centru de radioterapie pentru instalarea unui accelerator liniar, cameră CT şi zone adiacente desfăşurării activităţii.

În prezent, în cadrul acestei secții există un laborator de radioterapie dotat cu un buncăr, dar acesta nu asigură capacitatea necesară desfășurării activităților medicale în condiții optime. Din punct de vedere tehnologic, ansamblul nu mai corespunde standardelor medicale actuale, având o vechime considerabilă. Clinica de Oncologie, pe care acest buncăr o deservește, nu beneficiază de o structură constructivă care să permită modificările necesare unei extinderi.

Valoarea proiectului este de de 4.842.118,91 lei , echivalent a 1.039.951,66 euro.

Biroul de presă al Consiliului Județean Mureș

spot_img
spot_img
spot_img