spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

47 de tone de antiderapant, pe drumurile județene din zona Turda

spot_img

ℹ️ Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de vineri, 25 noiembrie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier. 🌨 Totuși, pe sectoarele de drum situate în zona de munte a județului există posibilitatea ca circulaţia să se desfășoară în condiţii mai dificile din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare.


🌬 De asemenea, din cauza temperaturilor apropiate de zero grade Celsius înregistrate mai ales în cursul nopții, există posibilitatea formării de polei pe carosabil.


🟧 În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 24 noiembrie a.c., s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe nouă drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a nouă utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe patru drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu patru utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 90 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.


🟧 Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu opt utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe șapte drumuri judeţene, cu trei utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 70 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.


🟧 Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe șapte drumuri judeţene, cu șase utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe cinci drumuri judeţene, cu patru utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 47 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.


🟧 Pe drumurile situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.


🔛 În continuare, se acţionează cu utilaje şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

spot_img
spot_img
spot_img