spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

4 bărbați din Câmpia Turzii trimiși în judecată pentru TÂLHĂRIE după ce și-au bătut joc de un bătrân din Alba

Cei 4, care sunt de etnie romă, au aplicat „metoda înlocuirii jgheaburilor”.

„Persoane de etnie romă, care se recomandă specialişti în reparaţii de jgheaburi şi burlane, îşi oferă serviciile la preţuri mici, însă surpriză apare în momentul în care clientul trebuie să facă plata. Ţinta escrocilor o reprezintă îndeosebi oamenii care locuiesc la case şi care au nevoie de înlocuirea jgheaburilor şi burlanelor. Dacă omul acceptă oferta, ”meseriaşii” se pun pe treaba, însă la finalizarea lucrării, suma pe care aceştia o solicită pentru reparaţiile făcute ajunge să fie de până la 200 de ori mai mare decât cea negociată iniţial.

În situaţia în care proprietarul refuză plata altei sume decât cea pentru care s-au înţeles de la început, aceştia devin agresivi verbal şi recurg la ameninţări pentru a-şi intimida victima care, de cele mai multe ori cedează. De multe ori îşi tâlhăresc victimele pentru a obţine banii solicitaţi. Conform poliţiştilor, escrocii, uneori uşor de identificat după mustaţă, pălăriile cu boruri largi pe care le poartă şi greutatea în exprimare (gabori), vizează în general persoane în vârstă care locuiesc singure sau doar cu soţul ori soţia.”, scrie Ziarul Unirea.

Ei bine, exact acesta este și cazul celor 4 bărbați din Câmpia Turzii, care sunt gabori și care au atacat un bărbat din comuna Galda de Jos.

Cei patru, Gabor Gabor, Gabor Ludovic, Otvoș Ioan și Gabor Gabor, au fost trimiși în judecată de către Judecătoria Alba Iulia, în ședința din 18 noiembrie.

18.11.2022
Ora estimata: 8:30
Complet: C1 JCP-JF
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: În baza art. 346 alin. (1) Cod procedură penală constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul din data de 26.08.2022, emis în dosarul nr. 368/P/2022 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, a administrării probelor în faza de urmărire penală şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii: – GABOR LUDOVIC, …, trimis în judecată sub control judiciar, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie prevăzută de art. 233 Cod penal, (fapta din 01.09.2021) cu aplicarea art. 77, lit. a Cod penal. – OTVOS IOAN,… trimis în judecată sub control judiciar, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie prevăzută de art. 233 Cod penal, (fapta din 01.09.2021) cu aplicarea art. 77, lit. a Cod penal. – GABOR GABOR, …trimis în judecată sub control judiciar, pentru comiterea infrac?iunii de complicitate la tâlhărie prevăzută de art. 48, al. 1 Cod penal, rap. la art. 233 Cod penal, cu aplicarea art. 77, lit. a Cod penal (fapta din 01.09.2021). – GABOR GABOR, …trimis în judecată în stare de libertate pentru comiterea infrac?iunii de complicitate la tâlhărie prevăzută de art. 48, al. 1 Cod penal, rap. la art. 233 Cod penal, cu aplicarea art. 77, lit. a Cod penal (fapta din 01.09.2021). Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 18.11.2022.
spot_img
spot_img
spot_img