Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a publicat o informație potrivit căreia 34 de unități administrativ teritoriale din Republica Moldova ar fi votat, în consiliile locale, unirea cu România.
„Acum, când postez, 34 de localităţi din Republica Moldova au votat în consiliile locale Unirea cu România. Au fost emise Hotărâri semnate de primari şi de consilierii locali.
Alooooo ! Palatul Cotroceni, Palatul Victoria, Palatul Parlamentului ! Se aude ? A început Unirea !”, a scris Băsescu pe facebook.
RefleqtMedia a verificat informația publicată de fostul șef de stat și, într-adevăr, în conformitate cu mai multe surse din mass-media și din mediul oficial, localitățile enumerate de Băsescu au votat, ÎN MOD SIMBOLIC, declarația de unire cu România.
Printre localitățile moldovenești care au aderat la curentul unionist se numără: Parcova (Edineț), Ulmu (Ialoveni), Bardar (Ialoveni), Ruseștii Noi (Ialoveni), Puhoi (Ialoveni), Văsieni (Ialoveni), Feștelița (Ștefan Vodă), Opaci (Căușeni), Gotești (Cantemir), Săseni (Călărași), Nișcani (Nișcani), Sărătenii Vechi (Călărași), Boghiceni (Hâncești), Codreanca (Strășeni), Floreni (Anenii Noi), Târșiței (Telenești), Măgurele (Ungheni), Răzeni (Ialoveni), Cucoara (Cahul), Băcioi (Chișinău), Meleșeni (Călărași), și acum Ordășei (Călărași).
Însă, ceea ce este și mai interesant e faptul că toate aceste localități au primari sau majoritate locală din PLDM sau PDM, partide cu care Băsescu are relații politice de multă vreme și care i-ar fi permis fostului președinte român să candideze la președinția Republicii Moldova.
Or… în aceste condiții, este posibil ca „mișcarea unionistă” să fie doar o altă lovitură de imagine a fostului președinte român?
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că, de-a lungul carierei sale politice, Băsescu s-a folosit de emoția colectivă pentru a se urca pe diverse valuri de popularitate.
De la „revoluția portocalie” la diversele referendumuri organizate în perioada alegerilor de care depindea soarta sa politică, Băsescu a găsit chichițe și tertipuri.
Acum, curentul unionist „născut” în Republica Moldova doar în comunitățile conduse de cele două partide cu care Băsescu este prieten pare cusut cu ață albă.
Până la urmă, vom vedea de care parte a Prutului stă adevărul.