fbpx
Wednesday, May 31, 2023
spot_img
spot_imgspot_img
HomeȘtiri Turda3 ani de când Cristian Matei a luat taurul de coarne, a...

3 ani de când Cristian Matei a luat taurul de coarne, a scos viniturile afară din Turda și a dat drumul transportului în comun profesionist

spot_img

În urmă cu 3 ani, în 16 decembrie 2019, Cristian Octavian Matei, primarul Turzii, a demonstrat că este un om cu un curaj nebun. Atunci, după ce STP Alba Iulia i-a trimis mai multe adrese prin care făceau presiuni asupra Primăriei pentru a prelungi contractul de delegare a gestiunii transportului public, Matei i-a dat afară din oraș, dând drumul la TUP Turda.

În 2019, pe 16 decembrie intrau în circulație cele 20 de autobuze electrice. Astfel, Turda și-a câștigat titlul de: 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐨𝐫𝐚ș 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦â𝐧𝐢𝐚 𝐜𝐮 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 î𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧 𝐞𝐱𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜 (𝐭𝐢𝐭𝐥𝐮 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 ș𝐢-𝐥 𝐩ă𝐬𝐭𝐫𝐞𝐚𝐳ă ș𝐢 𝐚𝐬𝐭ă𝐳𝐢).

Astăzi, la 3 ani de la inaugurare se efectuează peste 3.000 de călătorii zilnic, ceea ce dovedește încă o dată eficiența și durabilitatea autobuzelor electrice achiziționate în baza Planului de Mobilitate Urbană.
Pentru că ne dorim să dezvoltăm și mai mult transportul local dar și cel periurban, anul acesta, în cadrul parteneriatului Turda – Călărași – Moldovenești – Tureni, am obținut finanțare pentru achiziția a încă 8 autobuze electrice, prin PNRR. Zilele acestea a fost semnat contractul de finanțare prin care în cursul anului viitor vom achiziționa încă 2 autobuze electrice de 10 m și 6 autobuze electrice de 12 m. Finanțarea obținută este de asemenea și pentru 8 stații standard de încărcare în autobaza de transport public și 3 stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice.
 
Cu alte cuvinte, transportul public local va fi extins, iar transportul public periurban va fi modernizat complet. Prin acest proiect vom asigura transportul urban în cele mai bune condiții atât turdenilor cât și persoanelor care tranzitează Turda, fie că muncesc sau învață în orașul nostru.
 
Pe această cale, astăzi doresc să felicit întreaga echipă #TUP pentru implicare, reușite și dorința lor de a face parte din schimbare. Împreună am pus bazele unei companii de transport local moderne, demnă de un viitor smart city.”, a transmis Cristian Matei, astăzi, când TUP împlinește 3 ani.
 
Ciudat este că, la acel moment, când Matei a decis să dea drumul transportului în comun în regie proprie, inclusiv oamenii din subordinea primarului făceau lobby să se prelungească acel contract cu STP, dar primarul a avut încredere în proiectul de transport public de persoane, cu autobuze 100% electrice.
 
„3️⃣🎊Astăzi am împlinit trei ani de la înființare!
Au fost trei ani frumoși, plini de provocări, dar mai ales de reușite, în acești ani am învățat cum să gestionăm o companie de succes creată de administrația publică locală în sprijinul turdenilor.
Încă de la început scopul nostru a fost să fim aproape de nevoile călătorilor prin oferirea unor servicii de calitate. Vă asigurăm că vom continua să depunem toate eforturile pentru ca fiecare călătorie să fie la cele mai înalte standarde!
Experiența acumulată în acești ani este temelia pe care vom construi o companie și mai puternică și mai performantă!
Mulțumim angajaților pentru contribuția lor și tuturor partenerilor pentru sprjinul oferit!
🚍La cât mai multe călătorii plăcute!”, au scris astăzi și reprezentanții TUP.
spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
spot_img

Most Popular

%d bloggers like this: