26.8 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeStiri din Mures25 DE PERCHEZIŢII ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ

25 DE PERCHEZIŢII ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Mureş au efectuat astăzi, 9 aprilie a.c., 25 de percheziții, pe raza judeţului, la sedii de firmă și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014 –2018, reprezentantul unei firme din Mureş, având ca obiect de activitate închirieri utilaje de construcţii, ar fi stabilit relaţii comerciale fictive cu 10 societăţi comerciale din judeţul Mureş, precum şi cu o firmă din Ungaria, bănuite că ar avea un comportament de tip firmă-fantomă.

Practic, administratorul firmei din Mureș ar fi desfășurat operațiuni comerciale fictive, respectiv prestări servicii vizând utilaje de construcții, cu cele 11 firme de tip fantomă, iar în urma activităților, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real. Astfel, ar fi beneficiat de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 1.500.000 de lei.

În urma percheziţiilor au fost ridicate documente și alte obiecte cu valoare probatorie (token-uri), precum și unități de stocare date, fiind puse în executare 2 mandate de aducere.

Acțiunea, desfășurată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La percheziţii au participat și poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: