spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

23 de statii GPL suspendate in judetul Cluj

Vineri 6 octombrie s-a încheiat verificarea stațiilor de alimentare de combustibili și GPL.

În perioada 30 august – 6 octombrie, reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniul verificării stațiilor de distribuție de carburanți și de gaz petrolifer lichefiat au efectuat acțiuni de control pe raza județului, în baza Ordinului vicepremierului Marian-Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne.

Echipele mixte formate din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu”, Inspectoratului de Poliție Județean, Agenției pentru Protecția Mediului, Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Cluj, Inspectoratului de Stat în Construcții, Direcției Regionale de Metrologie Legală Cluj-Napoca, Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat, Direcției Regionale a Finanțelor Publice Cluj-Napoca, Direcției Regionale Vamale Cluj, Agenției Teritoriale Rutiere Cluj, Comisariatului Județean Cluj au verificat 108 operatori economici.

În urma verificărilor a fost suspendată activitatea la 23 stații GPL, din care, la 12 stații a fost suspendată complet activitatea pentru neconformități la instalația GPL și la 11 stații pentru neconformități la alte echipamente.

Tot în cadrul controalelor la operatorii economici de profil au mai fost constate următoarele: lipsă autorizații/avize/documente de funcționare/comercializare/transport – 21 (sancțiuni contravenționale și măsuri de intrare în legalitate), alte tipuri de deficiențe/disfuncționalități/nereguli – 598.

Reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1.093.701 lei și 411 avertismente.

Deși procedura de verificare a stațiilor de alimentare de carburanți și de gaz petrolifer lichefiat, efectuată în baza Ordinului s-a încheiat, autoritățile competente efectuează periodic verificări pentru a asigura buna funcționare a instalațiilor în deplină siguranță.

spot_img
spot_img
spot_img