web analytics
Home Știri din Câmpia Turzii EXPLOZIV: O posibilă țeapă edilitară la Câmpia Turzii

EXPLOZIV: O posibilă țeapă edilitară la Câmpia Turzii

- Publicitate -

o posibila teapa edilitara la campia turziiPe site-ul www.campiaturzii.ro a apărut un Anunț PUZ privind realizarea unei amenajări piscicole, în suprafață totală de peste 56.000 de metri pătrați. N-ar fi rău să se facă un asemenea lucru, însă toate indiciile duc către o posibilă țeapă edilitară la Câmpia Turzii.

Primul lucru care ne-a atras atenția a fost postarea lui Simion Luca, inspector de investiții la Primăria Câmpia Turzii.

„Pentru toti locuitorii din cartierul Sarat, Campia Turzii.
Ni se pregateste o baltoaca de 86.000 mp, in composesorat, la capatul str. Nicolae Titulescu inspre pasune. Toti cei interesati vizitati http://www.campiaturzii.ro/index.php?id_menu=140&id=2244. Sa luam atitudine si sa fim responsabili daca ne pasa de Sarat.”, a spus Luca.

Am aruncat și noi o privire pe Anunțul PUZ și am găsit noi indicii care duc către o posibilă țeapă edilitară la Câmpia Turzii.

Composesoratul cu pricina a fost închiriat către SC Basarabia Import Export SRL, cu sediul în Turda, pe strada Ion Corvin, numărul 5.

La o simplă căutare pe google, în dreptul societății apar următoarele cuvinte-cheie: „BALAST BRUT, NISIP, PIETRIŞ, BALAST, CRIBLURĂ, MACADAM, ZGURĂ, NISIP DE REFULARE, BALAST DE RÂU, BALAST DE BETON, PIATRĂ CONCASATĂ, REFUZ DE CIUR, NISIP DE TINCI, PIATRĂ SPARTĂ PENTRU DRUMURI, PIATRĂ SPARTĂ PENTRU TERASAMENTE, PIATRĂ SPARTĂ PENTRU PLATFORME, PIATRĂ SPARTĂ PENTRU CALEA FERATĂ, PIATRĂ SPARTĂ PENTRU CALEA DE RULARE, AGREGAT NATURAL, AGREGAT CONCASAT, AGREGAT”.

Cu alte cuvinte, o firmă specializată în cariere de pietriș și exploatări de tip balastieră vrea să facă o „amenajare piscicolă” la Câmpia Turzii.

„Am stat trei săptămâni înainte să dau drumul acelui PUZ în dezbatere publică. Sincer și eu mă tem să nu fie vorba despre o amenajare de balastieră”, spune Dorin Lojigan, primarul Câmpiei Turzii.

Dar … de ce ar avea nevoie de atâtea autorizații și de ce ar masca o balastieră sub forma unei amenajări piscicole.

Răspunsul vine de la consilierul județean, Petre Pop: „Păi am impresia că sunt câteva lucruri ascunse, doar nu credeați că cineva este pătruns de vreun sentiment civic profund.
În primul rând conform legii terenul din composesorat nu poate fi vândut, în cazul în care se încearcă așa ceva reintră în proprietatea UAT Câmpia Turzii. În al doilea rând acolo este pășune, adică nu poate fi schimbată destinația…. decât… și aici vine partea interesantă… dacă proiectul este de interes public!!! Pe direct spus: vi și spui că faci o baza de agrement, piscicola… turismu internațional ( că tot e la moda în primărie :-)) ) etc. și ești exceptat de efectele legii… atunci frumos frumușel, exploatezi balastru, iei banii, faci băltoacă, împarți banii, cu cine trebuie… și toată lumea e fericită… mai puțin natura, mediul.
Este un scenariu… tratați-l ca atare”

Așadar, RefleqtMedia trage un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe consilierii locali care vor vota acest PUZ peste 30 de zile să voteze „împotrivă”, deoarece toate semnalele duc către o posibilă țeapă edilitară la Câmpia Turzii.

- Advertisement -
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,200FansLike
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

Accident la Valcele – un turdean s-a rasturnat cu masina

Accident rutier în afara localității Vâlcele, pe DN1E60 Din primele informații, un conducător auto de 52 de ani, din Turda, care se deplasa...

Daghemana Câmpia Turzii ANGAJEAZĂ!

Magazinul alimentar, Daghemana Câmpia Turzii, angajează VÂNZĂTOARE! Se oferă: salariu atractiv condiții sigure de lucru contract pe perioadă NEDETERMINATĂ Relații la telefon: 0722246231

Angajare la Transilvania Impact Import Export

Transilvania Impact Import Export angajeaza sofer profesionist cat B+E pentru pompa de beton stationara. Mai multe detalii la numarul de telefon 0720.600.620 CV se pot depune la...

Daghemana ANGAJEAZA!!!

SC Daghemana Com SRL angajeaza! Se cauta sofer, categoria D, cu ATESTAT! INFO LA TELEFON: 0722246231

Ultimele știri

Mesajul primarului ales al comunei Ceanu Mare

Stimați cetățeni, Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și pentru faptul că m-ați înzestrat cu cea mai mare și mai râvnită responsabilitate. Începând de azi...

Accident la Valcele – un turdean s-a rasturnat cu masina

Accident rutier în afara localității Vâlcele, pe DN1E60 Din primele informații, un conducător auto de 52 de ani, din Turda, care se deplasa...

Răzvan Ciortea, PSD Turda: „Orice început este greu, însă cu ajutorul și susținerea voastră, am reușit să realizăm un scor încurajator”

După rezultatul alegerilor locale, care au avut loc - la Turda - în 27 septembrie, președintele PSD Turda, Răzvan Ciortea, a remis...

Administrarea Patrimoniului Imobiliar Turda montează indicatoare și limitatoare de viteză

Pentru siguranța participanților la trafic, în parcările asfaltate și în cartierele unde s-au finalizat lucrările de modernizare SC API TURDA SRL montează...

La Turda au fost amplasate noile containere pentru colectarea deșeurilor

Primăria Municipiului Turda vine în sprijinul turdenilor și îi încurajează să colecteze selectiv deșeurile vegetale, mobilierul și deșeurile rezultate din construcții. ...
- Advertisement -