fbpx
Tuesday, May 30, 2023
spot_img
spot_imgspot_img
HomeStiri din Mures15 IANUARIE 2020 ZIUA CULTURII NAŢIONALE OMAGIU POETULUI MIHAI EMINESCU

15 IANUARIE 2020 ZIUA CULTURII NAŢIONALE OMAGIU POETULUI MIHAI EMINESCU

spot_img

În organizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş în parteneriat cu Filarmonica de Stat din Târgu-Mureş şi Biblioteca Judeţeană Mureş, va avea loc miercuri, 15 ianuarie 2020, ora 14.00, sărbătorirea Zilei Culturii Naţionale şi omagierea poetului Mihai Eminescu, la 170 de ani de la naşterea sa.

Evenimentul – desfăşurat sub genericul „LA STEAUA…” şi coordonat de d-na inspector şcolar pentru Limba şi Literatura Română – prof. dr. Maria Kozak, va avea loc la Palatul Culturii  din Tg. Mureş la ora 14.00  şi va debuta la ora 12.00 cu o slujbă de pomenire, care va avea loc la Biserica de Lemn „Sf. Arhanghel Mihail” locul unde, în iunie 1866, a poposit Poetul, în drumul său spre Blaj. La ora 12.30 se va depune ghirlanda de flori la Statuia Poetului din parcul Centrului Cultural „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş va oferi Placheta Eminescu şi Diploma de Excelenţă Culturală unor personalităţi care susţin cu profesionalism şi implicare actul cultural autentic:

Prof. CRISTINA SOMEŞANdirector al Colegiului Naţional „Al. Papiu Ilarian”, Târgu-Mureş

Prof. univ. dr. MIRCEA SIMIONESCU – rector al Universităţii „Dimitrie Cantemir”, Târgu-Mureş

ALEXANDRU CÎMPEANU – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş.

Invităm locuitorii judeţului Mureş, oamenii de cultură, dascălii şi elevii învăţământului mureşean şi pe toţi cei care doresc să afle cât de bogaţi în Eminescu suntem, la omagierea celor 170 de ani eminescieni.

 

 

Prof. Claudiu- Gabriel BÎNDILĂ

Inspector Şcolar General

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş

spot_img
spot_img
spot_img
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
spot_img

Most Popular

%d bloggers like this: