spot_img

14 primării din zona Turda – Câmpia Turzii atacate de USR PLUS CLUJ pentru că nu-și fac publice bugetele

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Președintele USR PLUS Cluj, Camelia Sălcudean, a trimis astăzi o solicitare către primăriile din județ în care cere informații privind proiectul de buget local aferent acestui an, având în vedere că termenul este depășit și că proiectul trebuia să fie deja de câteva zile disponibil cetățenilor. Transparența nu este negociabilă!

Astfel, în virtutea legii, cerem să aflăm dacă primăriile au definitivat proiectul bugetului local de venituri și cheltuieli în termenul reglementat. 

Dacă răspunsul este afirmativ, atunci am solicitat să aflăm care este maniera prin care proiectul s-a adus la cunoștința publică. Nu în ultimul rând, deoarece comunicarea online este cea mai oportună și eficientă metodă de a menține contactul cu cetățenii, prin aceeași adresă, am solicitat să aflăm dacă primăriile au de gând să folosească site-ul instituției pentru a publica documentele oficiale și alte anunțuri utile, cum ar fi cele privind execuțiile bugetare. Având în vedere contextul epidemiologic actual, comunicarea online este nu doar rapidă și eficientă, dar și recomandată.

Cetățenii au dreptul să știe ce se întâmplă cu banii publici. Fondurile nu sunt sac fără fund pentru politicieni! 

Lista unde nu am găsit publicat bugetul:

HUEDIN, AGHIREȘU, AITON, ALUNIȘ, BACIU, BĂIȘOARA, BELIȘ, BOBÂLNA, BONȚIDA, BORȘA, BUZA, CĂLĂȚELE, CĂMĂRAȘU, CĂPUȘU MARE, CĂȘEIU, CĂTINA, CÂȚCĂU, CEANU MARE, CHINTENI, CHIUIEȘTI, CIUCEA, CIURILA, COJOCNA, CORNEȘTI, CUZDRIOARA, DĂBÂCA, FLOREȘTI, FRATA, GÂRBĂU, GILĂU, IARA, ICLOD, IZVORU CRIȘULUI, JICHIȘU DE JOS, LUNA, MĂGURI-RĂCĂTĂU, MĂNĂSTIRENI, MĂRGĂU, MĂRIȘEL, MICA, MOCIU, MOLDOVENEȘTI, NEGRENI, PETREȘTII DE JOS, PLOSCOȘ, POIENI, RÂȘCA, SĂCUIEU, SĂNDULEȘTI, SĂVĂDISLA, SÂNCRAIU, SÂNMĂRTIN, SIC, SUATU, TURENI, ȚAGA, UNGURAȘ, VAD, VALEA IERII, VIIȘOARA, VULTURENI

Având în vedere prevederile art. 39 alin. (3) din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, care stipulează că:

„Pe baza veniturilor proprii şi a sumelor repartizate potrivit alin. (2), ordonatorii principali de credite, în termen de 15 zile de la publicarea legii bugetului de stat în Monitorul Oficial al României, Partea I, definitivează proiectul bugetului local, care se publică în presa locală sau se afişează la sediul unităţii administrativ-teritoriale.
Locuitorii unităţii administrativ-teritoriale pot depune contestaţii privind proiectul de buget în termen de 15 zile de la data publicării sau afişării acestuia”,

și dat fiind faptul că Legea Bugetului de Stat pe anul 2022 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1238 din 28 decembrie 2021,
în temeiul prevederilor art. 6 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, vă rugăm să ne furnizați un răspuns la întrebările de mai jos:

  1. S-a definitivat proiectul bugetului local de venituri și cheltuieli în termenul prevăzut de art. 39 alin. (3) din Legea nr. 273/2006?
  2. În cazul unui răspuns afirmativ, care este modalitatea prin care s-a adus la cunoștința publică acest buget pentru anul 2022?
  3. În măsura în care nu a fost publicat și pe site-ul instituției, considerați totuși oportună și facilă această modalitate de comunicare cu publicul, urmând a fi luată în considerare atât în cazul bugetului pentru anul 2022, cât și pentru cele viitoare? Din aceleași considerente legale stipulate mai sus, vă recomand publicarea pe site și a execuțiilor bugetare atunci când vor fi realizate.

Având în vedere contextul epidemiologic actual, vă rog să comunicați răspunsul dumneavoastră pe adresa de e-mail: bfj.cj@usr.ro

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

EXCLUSIV: Furt de pește la Complexul de Agrement „La Trei Lacuri”

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din Câmpia Turzii a fost depistat de paznicii Complexului de...

Iata detalii despre incendiul de la ISCT!

RefleqtMedia are onoarea de a fi primul site local care va prezinta fotografii exclusive de la incendiul de...

Incendiu in Combinatul Metalurgic Campia Turzii

In urma cu 10 minute, un incendiu violent a izbucnit in incinta ISCT. Fumul negru si gros a alertat...

În atenția locuitorilor municipiului Turda

În cadrul Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte de la Biroul Unic al Primăriei Municipiului Turda cererile vor fi...
spot_img

Accident rutier la Turda

O autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD au fost alertate ca urmarea a unui accident care a avut loc pe strada...
%d bloggers like this: