17.1 C
Turda
Thursday, September 29, 2022
spot_img
HomeȘtiri din zonăChețani„100 de ani de cultură, tradiții și identitate” – Chețani 2018

„100 de ani de cultură, tradiții și identitate” – Chețani 2018

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Primăria Comunei Chețani, în parteneriat cu Asociația Libertate și Bunăstare, respectiv Școala Gimnazială Chețani organizează miercuri, 28 noiembrie, o serie de manifestări dedicate sărbătoririi Centenarului „Marii Uniri”.

De la ora 15:00, la Monumentul Eroilor din Chețani, este programat un ceremonial militar-religios, de comemorare a eroilor neamului și de elogiere a importanței reprezentate de „Marea Unire a Tuturor Românilor” de la 1 Decembrie 1918.

Va avea loc un Te-Deum, discursuri ale oficialităților, depuneri de coroane și o expoziție statică de armament.

După ceremonialul militar-religios, sunteți invitați la Căminul Cultural din comună, pentru a participa la manifestările cultural-artistice dedicate evenimentului.

În program vor fi dansuri populare, cu ansamblurile „Izvorașul Turenilor” și Ansamblul Folcloric din Chețani, recital de muzică populară cu Bogdan Găbudean, o reprezentație a corului elevilor de la Școala Gimnazială din Chețani și un micro-recital susținut de Corul Astra, precum și de grupul vocal „Melody” din Câmpia Turzii.

De la ora 18:00 este programat un spectaculos foc de artificii, pe arena de sport din comuna Chețani.

„Sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, de la împlinirea idealului național, 100 de ani de continuitate administrativ-culturală în comuna Chețani. Vreau să-i invit pe toți locuitorii comunei noastre să participe la manifestări, pentru că acestea sunt realizate cu și pentru ei. Sunt onorat să pot organiza, alături de parteneri și sponsori, acest eveniment cultural-artistic, în care vom avea și o expoziție de fotografii vechi, dar și o lansare de carte – totul pentru cetățenii comunei noastre și pentru moștenirea culturală pe care fiecare locuitor al comunei trebuie să o păstreze, în amintirea acelora care au murit pentru ca noi să ne numim ROMÂNI!” – Emil Florin Mocan, primarul comunei Chețani.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: