Mai mult, s-a dovedit că persoanele care fac dragoste în mod regulat,riscul de a dezvolta boli cardiovasculare şi cancer este mult mai mic decât la bărbaţi.

Totodată, mai trebuie să ştii că oamenii cu vârsta cuprinsă între 40-50 de ani au o viaţă sexuală mult mai activă,în timp ce la cei din grupa de vârstă 20-30 lipseşte. Acest lucru se datorează faptului că în acest secol prea multe activităţi sexuale cresc riscul de a dezvolta boli pentru grupa de vârstă mai tânără.

Iată ce boli poţi vindeca atunci când faci sex:

 

Bolile cardiovasculare

Ajuţi la îmbunătăţirea funcţiei cardiovasculare atunci când faci dragoste, deoarece este scăzut riscul de a suferi atac de cord sau orice altă afecţiune cardiovasculară. Aceasta este principala condiţie care poate fi tratată atunci când ai o viaţă sexuală activă.

Durerea de cap

De asemenea, în timpul actului sexual,un hormon numit oxitocina este eliberat şi acesta eliberează la rândul său endorfine. Mai mult, aceşti hormani ajută la relaxarea corpului şi creierului şi,de asemenea,ajută la combaterea durerilor de cap.

Are efect antidepresiv

În plus, contactul sexual este considerat unul dintre cele mai bune antidepresive şi ajută la îmbunătăţirea stimei de sine.

Insomnia

Nu poţi să adormi nopţile? Însă ai observat că după ce faci dragoste cu partenerul adormi mult mai repede? Acest lucru se întâmplă pentru că tensiunea prezentă în organism este eliberată.

 Incontenenţa urinară 

Aceasta este o altă afecţiune care poate fi tratată dacă faci dragoste. Contactul intim ajută la ameliorarea incontenenţei urinare pentru că întăreşte pelvisul şi împiedică scurgerea urinei.

Atrofierea masei musculare

Împiedicarea atrofierii masei musculare şi articulaţiilor sunt unele dintre principalele beneficii ale dragostei. Atunci când faci dragoste muşchii se relaxează şi dispare durerea musculară sau de articulaţii.

Cancerul de sân

Aceasta este o veste foarte bună pentru femei. Una dintre bolile care pot fi împiedicate de la dezvoltare atunci când faci dragoste este cancerul de sân. Prin eliberarea de oxitocină sunt protejaţi sânii de a dezvolta cancer.