spot_img
spot_imgspot_img
Cluj News10 000 de cărți electronice de identitate eliberate în ultimul an, la...

10 000 de cărți electronice de identitate eliberate în ultimul an, la nivelul județului Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a realizat, împreună cu Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor (DJEP) Cluj, o analiză la zi a stadiului implementării programului pilot de eliberare a cărților electronice de identitate pentru cetățenii din întreg județul Cluj.

            Astfel, începând din data de 2 august 2022 și până în 31 iulie 2023, la nivelul județului Cluj au fost eliberate 9.995 de cărți electronice de identitate, din care 6.638 de acte au fost emise de Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

DJEP Cluj, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj a reușit eliberarea, din data de 2 august 2022, data la care a fost inclus în acest proiect pilot, a nu mai puțin de 3 357 de cărți electronice de identitate.

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Având în vedere faptul că proiectul pilot la care s-a alăturat acum un an și instituția noastră de profil este unul de succes, îndemn, în continuare, clujenii să se programeze online pentru obținerea de la DJEP, rapid și într-un timp scurt, a unei cărți electronice de identitate. Dorim să venim în ajutorul tuturor cetățenilor cu care interacționăm, facilitându-le astfel, accesul la serviciile pe care instituția le oferă“.

            Reamintim faptul că, pentru a se programa, cetățenii au la dispoziție platforma web https://programare-cei.mai.gov.ro. Ulterior, aceștia se vor deplasa personal la sediul DJEP Cluj din Cluj-Napoca, strada Aviator Bădescu nr. 7-9, unde li se vor prelua datele biometrice și vor depune dovada achitării contravalorii actului de identitate, precum și celelalte documente prevăzute de lege.

            Cartea electronică de identitate aflată în uz are dimensiunea unui card bancar și păstrează în memoria electronică fotografia titularului, două amprente digitale, un certificat digital și toate datele care sunt tipărite pe aceasta.

           

 

Biroul de presă

8 august 2023

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

Perchezitii DNA la ISCTR Cluj – luare de mita

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial...

Un nou traseu turistic extrem de spectaculos în județul Cluj

Un nou traseu turistic, extrem de spectaculos, care cu...

Oana Murariu, deputat USR: „Românii vor putea contesta mai ușor în justiție acte administrative”

Cluj-Napoca, 2 octombrie 2023 Românii înfruntă multe obstacole când...

CFR Cluj sprijină PEDITEL și sănătatea copiilor din România

Cluj-Napoca, România – 2 octombrie 2023 - CFR Cluj,...

Om de afaceri din Cluj, mort după un incident stupid

Călin Așchilean, fostul patron al restaurantului Aroma și fost...

Robotii vin la FICT2023

Încă o dată! VIN ROBOȚII LA FICT • 📢 Dar nu...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: