fbpx
spot_img

𝗣𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗯𝘂𝗴𝗲𝘁 𝗱𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝘁 𝗝𝘂𝘀𝘁𝗶𝘁̦𝗶𝗲𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗮𝗻𝘂𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟯 𝗶̂𝗻𝗿𝗲𝗴𝗶𝘀𝘁𝗿𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗼 𝗰𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗲𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝟳% 𝗳𝗮𝘁̦𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗯𝘂𝗴𝗲𝘁𝘂𝗹 𝗿𝗲𝗰𝘁𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝘁 𝗽𝗲 𝗮𝗻𝘂𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟮

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

În legătură cu includerea nejustificată de către mass media a Ministerului Justiției pe lista unor instituții cu bugete în scădere în 2023 („Ministerul Justiției: 2,9 miliarde lei: -51,7%”), facem următoarele precizări:
 
În temeiul prevederilor art. 142 din Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară, cheltuielile de personal și alte categorii de cheltuieli, intrinsec legate de cheltuielile de personal aferente instanțelor judecătorești, nu mai sunt în bugetul Ministerului Justiției și sunt preluate la bugetul Înaltei Curți de Casație și Justiție. De aici, o suplimentare a bugetului ICCJ cu 2,521 miliarde lei.
 
După efectuarea redistribuirii de credite între Ministerul Justiției și Înalta Curte de Casație și Justiție, conform prevederilor sus-menționate, fondurile prevăzute în proiectul de buget pentru anul 2023 pentru Ministerul Justiției sunt în sumă de 2.912 miliarde lei.
 
Proiectul de buget dedicat Justiției pentru anul 2023 (în sumă de 5.43 miliarde lei, sumă rezultată din bugetul MJ+suplimentarea bugetului ICCJ) înregistrează o creștere de aprox. 7% față de bugetul rectificat pe anul 2022 (în sumă de 5.083.534 mii lei, fără a include și drepturile salariale restante).
 
De precizat faptul că, atât în anul 2022, cât și în anii precedenți, sumele necesare pentru achitarea tranșelor aferente drepturilor salariale restante stabilite prin hotărâri judecătorești și acte administrative au fost alocate cu ocazia rectificărilor bugetare.
spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”

„Apă, tu eşti nu numai necesară vieţii, ci eşti însăşi viaţa; eşti bogăţia fără seamăn pe Pământ, tu...

Cetățenii cartierului Șarât vor avea un parc spectaculos

👷🏻Deoarece vremea de afară o permite, echipele Companiei de Salubritate au reluat lucrul la primul parc al cartierului...

Intervenție antitero ACUM la Cluj

Mai multe dube de poliție și trupe antitero au fost văzute de jurnaliștii clujeni la intersecția străzilor Regele...
%d bloggers like this: