spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

 Salamul de Sibiu va fi exportat în Statele Unite ale Amerciii, ca parte a strategiei ANSVSA de a deschide noi piețe de desfacere

La sediul ANSVSA a avut loc o întâlnire tehnică, coordonată de vicepreședintele dr. Ioan Oleleu, cu reprezentanții ANSVSA, DSVSA Bacău și Prahova și reprezentanții managementului unităților producătoare de Salam de Sibiu SC SALBAC SA din Bacău și SC Recunoștința Prodcom Impex SRL din Prahova.

Tema întâlnirii a reprezentat-o discutarea cerințelor transmise de către Departamentul pentru Agricultură al SUA, în vederea demarării exportului de salamuri crud-uscate din România în SUA.
 
Ca urmare a misiunii desfășurate în România de către reprezentanții Food Safety and Inspection Service (FSIS) în perioada 31 august – 29 septembrie 2021, ANSVSA a continuat demersurile pentru redobândirea echivalenței sistemului de inspecție a cărnii din România cu cel din SUA, reluarea exporturilor de produse din carne în recipiente ermetic închise (conserve) și demararea exporturilor de salamuri crud-uscate din România în SUA.
spot_img
spot_img
spot_img