spot_img

Vești bune pentru clujeni: șantierele Autostrăzii Transilvania prind din nou contur

Date:

Share post:

          Pe lângă combaterea efectelor pandemiei și restartarea economiei naționale, Executivul și-a fixat ca prioritate reluarea șantierelor din infrastructură rămase fără activitate în ultima perioadă. Astfel, o serie de proiecte vechi, lăsate ani de zile la sertar, au fost revitalizate de Guvern și au prins contur la modul real, pe teren, prin redeschiderea de noi fronturi de lucru. Este pasul de la promisiunile nesfârșite din anii trecuți, învelite cu hărți desenate și redesenate la televizor, la fapte concrete.

 

      Foarte important pentru clujeni este semnarea recentă a contractului pentru lotul Târgu Mureș-Ungheni din Autostrada Transilvania. Contractul prevede execuția lucrărilor pentru lotul 1 (Tg Mureș-Ungheni 4,5 km), precum și drumul de legătură (4,7 km). Termenul de execuție este de 12 luni, iar valoarea contractului este de 284,91 milioane de lei, fără TVA.

      

    Tot pentru revitalizarea reluării lucrărilor la Autostrada Transilvania, s-a parafat și contractul de proiectare și execuție pentru încă 30 de kilometri, respectiv tronsonul Biharia-Chiribiș.

       Guvernarea PNL a reușit să înceapă lucrările și la Autostrada Sibiu-Pitești, pe tronsonul Sibiu-Boița, un proiect vital pentru România, rămas până acum blocat. Mai mult, a fost semnat și contractul pentru tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești.

     Proiectele amintite vin în continuarea altor premiere înregistrate de Guvernul PNL: începerea lucrărilor la Varianta Ocolitoare Timișoara Sud,  la Centura DN 2-A2 din jurul Capitalei și la drumul expres Craiova-Pitești. Nu în ultimul rând, tot de interes pentru locuitorii județului Cluj, s-a dispus urgentarea lucrărilor la autostrada Sebeș-Turda, astfel încât cei 40 de kilometri care mai sunt de realizat să fie dați în circulație la finalul lunii noiembrie a.c..

 

     În concluzie, în total Guvernul PNL a deschis lucrări pe 70 de km de autostradă și drumuri expres, din cei 164 de km aflați în lucru, și va inaugura fronturi de lucru pe încă 80 de kilometri până la sfârșitul anului.

 

 

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

S-a specializat în pornografie infantilă și a fost „luat de gabori”

La data de 17 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii de...

Ce a început RefleqtMedia, a desăvârșit Antena 1! 8 bebeluși morți la Ginecologie 1 Cluj Napoca!

În cursul dimineții de ieri, RefleqtMedia publica articolul despre cei 4...

Traficanți de MOARTE – iată efectele secundare produse de drogul traficat la Turda

DIICOT a făcut publică substanța cu care au fost...

Bani suplimentari pentru spitalele clujene – inclusiv pentru Spitalul Municipal “Dr. CORNEL IGNA”

Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței ordinare...
%d bloggers like this: