fbpx
HomeUncategorizedDeputatul PSD Cristina Burciu a prezentat ministrului Sănătăţii solicitarea logopezilor clujeni de...
spot_img
spot_img

Deputatul PSD Cristina Burciu a prezentat ministrului Sănătăţii solicitarea logopezilor clujeni de a obţine autorizaţii de liberă practică

spot_img
- Publicitate -
spot_img

deputat PSD Cristina BurciuParlamentarul social democrat Cristina Burciu sprijină logopezii din judeţul Cluj în demersul lor de a obţine autorizaţii de liberă practică pentru a profesa în condiţii de legalitate. În acest sens, deputatul turdean s-a adresat printr-o interpelare parlamentară ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, căreia i-a prezentat situaţia petenţilor şi a solicitat măsuri pentru rezolvarea acesteia.

„Logopezii din judeţul Cluj mi-au atras atenţia asupra faptului că întâmpină dificultăţi în a obţine autorizaţii de liberă practică pentru profesia lor, din cauza unor neclarităţi legislative. Concret, logopezii clujeni doresc să fie recunoscuţi după modelul Colegiul Fizioterapeuţilor din România, constituit în baza Legii 229/2016 privind organizarea şi exercitarea profesiei de fizioterapeut, precum şi pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Fizioterapeuţilor din România şi a Statutului aprobat prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 679/2017”, a afirmat Cristina Burciu, în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Sănătăţii.

„În prezent, logopezii din domeniul privat nu pot profesa sub cupola liberei practici sub titlul de logoped, aşa cum Codul COR (Clasificarea Ocupaţiilor din România) prevede încadrarea profesională. La ora actuală, Colegiul Psihologilor dă drept de liberă practică pentru logopezi cu titlul de psiholog cu competente în psihopedagogie specială, nediferenţiindu-se calitatea de logoped de cea de psiholog sau psihopedagog. În aceste condiţii, logopezii din şcoli şi DGASPC-uri nu lucrează cu drept de liberă practică, şi nici nu li se cere acest lucru”, a argumentat deputatul PSD.

„În fapt, logopezii care mi-au solicitat un punct de vedere din partea dumneavoastră susţin că nu pot să beneficieze de autorizaţiile de liberă practică pentru a-şi face meseria în mod corespunzător. În concluzie, vă rog doamnă Ministru să prezentaţi un răspuns la problema semnalată, respectiv să le spuneţi logopezilor din judeţul Cluj dacă există cadrul legal în acest sens, precum şi ce au de făcut pentru a obţine autorizaţiile respective”, a mai subliniat deputatul turdean, în cadrul interpelării trimise ministrului Sorina Pintea.

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj Cristina Burciu, 30 octombrie 2018

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: