web analytics
Home Știri din zonă Primăria Tureni și Consiliul Județean Cluj „se ceartă” în instanță din cauza...

Primăria Tureni și Consiliul Județean Cluj „se ceartă” în instanță din cauza firmei RDS RCS

- Publicitate -

Lucrările de îngropare a rețelei de fibră optică a firmei RDS RCS a creat un real scandal și o dispută administrativă între Primăria Tureni și Consiliul Județean Cluj.

Societatea patronată de Zoltan Teszari a formulat o cerere către Biroul de Urbanism al Consiliului Județean pentru a obține certificat de urbanism în vederea efectuării lucrării amintite mai sus.

„Noi avem un birou de urbanism. Nu au multe comune, dar întâmplător, noi avem. Cei de la RDS nu au venit să își facă certificatul de urbanism, însă pot să-l obțină și de la Consiliul Județean. Forul deliberativ județean este obligat, în această situație, să ne facă o adresă prin care noi să le dăm acordul și condițiile în care le dăm acordul pentru eliberarea certificatului de urbanism. Noi le-am dat acordul, însă în acord am specificat ca cei de la RDS să obțină acordul tuturor proprietarilor de terenuri sau clădiri pe unde le va trece rețeaua de fibră optică și să readucă terenul la starea inițială”, spune Daniela Mănăilă – primarul comunei Tureni.

Ei bine, deși comuna Tureni a specificat aceste lucruri, în certificatul de urbanism remis de Consiliul Județean Cluj nu s-a specificat condițiile menționate de primarul comunei Tureni.

Astfel, Dana Mănăilă, în numele comunei, a acționat în instanță Consiliul Județean pentru a anula certificatul de urbanism remis la Cluj și pentru a se face un nou certificat, cu condițiile specificate de comuna Tureni.

„Noi nu putem să dăm la oricine acordul să efectueze lucrări pe raza comunei, dacă nu întreprind măsurile impuse de noi. Ei trebuie să precizeze, în mod expres, faptul că vor readuce la starea inițială toate elementele de domeniu public sau privat pe care își execută lucrările”, a spus Daniela Mănăilă pentru RefleqtMedia.

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -