web analytics
Home Știri din zonă Luna PREMIERĂ ÎN COMUNA LUNA - citește despre investiția pe care o va...

PREMIERĂ ÎN COMUNA LUNA – citește despre investiția pe care o va realiza Banca Mondială

- Publicitate -

Comuna Luna devine prima comună din Transilvania care va beneficia de o finanțare din partea Băncii Mondiale, pentru gestionarea gunoiului de grajd.

Astfel, grație proiectului „Controlul integrat al poluării cu nutrienți”, în valoare totală de 250.000 de euro, semnat de Aurel Giurgiu în acest an, fermierii din zonă vor avea posibilitatea depozitării gunoiului de grajd în condiții optime, pentru a se evita poluarea cu nitriți și nitrați a râurilor de pe raza comunei.

„Va fi construită o rampă de beton, dotată cu bazin de colectare a ureei, în suprafață totală de 10 ari. Rampa va fi amplasată în satul Luncani, departe de orice pânză freatică, iar fermierii din comună vor avea posibilitatea să ne solicite transportul gunoiului de grajd pe respectiva rampă unde va fi depus pentru fermentație. După perioada de fermentație, gunoiul de grajd se va transforma în îngrășământ natural, care va putea fi achiziționat în vederea tratării culturilor.”, spune Aurel Giurgiu – primarul comunei Luna.

Cei 250.000 de euro vor fi folosiți de administrația locală a comunei Luna atât pentru edificarea rampei de beton, cât și pentru achiziționarea a două tractoare cu remorcă și a unui încărcător frontal, necesare lucrărilor de colectare a a gunoiului de grajd.

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -