web analytics
Home Știri din zonă Luna 6 saptamani de izolare si distantare sociala, la Luna - cum a...

6 saptamani de izolare si distantare sociala, la Luna – cum a fost si care sunt perspectivele?

- Publicitate -

După 6 săptămâni de la instituirea stării de urgență la nivel național, în comuna Luna nu am avut probleme deosebite în ceea ce privește izolare la domiciliu și carantinarea obligatorie a celor sosiți din străinătate. Toți am înțeles ce trebuie să facem și să respectăm în așa fel încât totul să decurgă legal și în normele impuse de lege și de Ordonanțele Militare. La această oră nu mai avem nicio persoană izolată sau în carantină. Am avut 89 de cetățeni izolați la domiciliu și 5 cetățeni carantinați în centrul de la Muntele Băișorii. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru modul cum au înțeles și s-au comportat, dând dovadă de responsabilitate maximă și integritate morală și cetățenească, acestea fiind valori de apreciat.
Ca instituție, Primăria Luna, le-a asigurat persoanelor izolate, tot sprijinul și ajutorul de care au avut nevoie, răspunzând prompt la solicitările primite, privind aprovizionarea cu bunuri de imediată necesitate (hrană, apă, medicamente, etc.)


Pe de altă parte, având în vedere lipsa măștilor de protecție din farmacii sau prețul foarte ridicat al acestora, angajatele primăriei au confecționat pentru cetățenii comunei, un număr de 800 de măști de protecție din bumbac.


Din acest total, 300 de bucăți s-au distribuit gratuit persoanelor în vârstă de peste 65 de ani care locuiesc singure și aveau nevoie să se deplaseze în diferite locații pentru a-și asigura strictul necesar. Restul de 500 de bucăți măști s-au distribuit gratuit altor persoane aflate în situații vulnerabile dar și instituțiilor de pe raza comunei noastre.
Având în vedere buna colaborare pe care instituția noastră o are cu Baza Aeriană 71, tot angajatele Primăriei au confecționat pentru personalul militar aflat in patrulele mixte, un număr de 1300 de măști.


De la instituirea stării de urgență, am procedat la dezinfecția săptămânală, cu produse pe bază de clor, a tuturor străzilor asfaltate și pietruite și a trotuarelor din toate satele Luna, Luncani și Gligorești.


O realizare notabilă este terminarea Proiectului din fonduri PNDL, privind reabilitarea iluminatului public stradal din toată comuna. Toate cele trei sate se bucură de un iluminat public modern cu lămpi led philips de 36 W, economice dar și puternice ca luminozitate. S-a efectuat recepția finală a lucrării iar documentele s-au recepționat de către Ministerul Dezvoltării, în vederea verificării și efectuarea decontului.


Vom continua să ne desfășurăm activitatea în special în ceea ce privește respectarea tuturor măsurilor generate de Pandemia Covid-19, cu o atenție și grijă deosebită. Voi iniția un proiect de hotărâre de consiliu, pentru rectificare bugetară care constă în redistribuirea banilor din capitolele Cultură, Sport și Fiii Satului înspre capitolele bugetare Situații de Urgență și Asistență și Protecție Socială.


Sper din tot sufletul ca Pandemia Covid-19 să nu facă victime la Luna, să se oprească la nivel mondial, să ne putem relua viața si activitate măcar cum a fost înainte de această perioadă foarte, foarte grea și unică în viața noastră.


Dumnezeu să ne ocrotească de toate relele dar să ne protejăm și noi!
Să ne revedem sănătoși cu toții!

 

Aurel Giurgiu,

PRIMARUL COMUNEI LUNA

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -