fbpx
HomeȘtiri din zonăEste nevoie de sânge cu RH negativ în Județul Mureș, iar criza...
spot_img
spot_img

Este nevoie de sânge cu RH negativ în Județul Mureș, iar criza este amplificată de lipsa de personal

spot_img
- Publicitate -
spot_img

În cadrul unei intervenții la Radio Târgu Mureș, psihologul Centrului de Transfuzii Sanguine Tîrgu-Mureș, Marinela Lazăr, a făcut un apel pentru creșterea donărilor de sânge, în condițiile în care Centrul de Transfuzii este într-o reală criză de sânge grupa B, cu RH negativ.

„Momentan este nevoie de sânge din grupa B cu Rh negativ, în general grupa de sânge cu Rh negativ este mai greu de găsit. Orice donator este binevenit, dar uneori trebuie să facem apel pentru cei care au Rh negativ, acum este nevoie de grupa B, dacă doresc să doneze, să nu ezite să ne contacteze” , a spus Marinela Lazăr pentru Radio Târgu Mureș.

Problemele centrelor de transfuzie sanguină din România sunt amplificate de lipsa de personal, dar și de inițiativă a conducerilor respectivelor centre.

Bunăoară, doar reședințele de județ beneficiază de posibilitatea de a recolta sânge de la pacienți, asta în condițiile în care nu mulți oameni care locuiesc înafara reședințelor pot face deplasarea pentru donări de sânge.

Dacă, periodic, s-ar organiza campanii de recoltare de sânge în alte orașe din județe, stocurile de sânge ar crește considerabil.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: