fbpx
HomeȘtiri din zonăDaniela Mănăilă: „Dacă se va face zonă metropolitană de transport la Turda,...
spot_img
spot_img

Daniela Mănăilă: „Dacă se va face zonă metropolitană de transport la Turda, eu sunt PRIMA care semnez aderarea”

spot_img
- Publicitate -
spot_img

În ultimele două săptămâni, RefleqtMedia.ro a intrat în posesia unor informații și documente bulversante, cu privire la realitatea din spatele transporturilor publice de persoane.

De la comune izolate, a căror cetățeni pot circula doar cu trenul (Ploscoș), la comune cu un mega-potențial de dezvoltare, dar care sunt lăsate de izbeliște, deși fac parte din zone metropolitane de transport în comun (Tureni, Aiton).

În ceea ce privește comuna Tureni, a cărui primar este Daniela Mănăilă, aici am întâlnit două situații distincte, dar care-i afectează, în aceeași măsură, pe cetățeni.

„Când am aderat la Zona Metropolitană ni s-a pus în față un studiu care arăta că din toate comunele zonei, Tureniul are cel mai mare potențial de dezvoltare. Ni s-a spus că vor veni autobuzele până în fața Hotelului Paradis. Din păcate, nu s-a întâmplat asta, iar comuna noastră, cu tot potențialul de dezvoltare, a fost uitată de autoritățile de la Cluj Napoca”, spune Daniela Mănăilă.

O altă problemă este legată de cursele către satul Micești, care de un an nu mai există.

Administrația locală a comunei a trimis mai multe documente către Consiliul Județean Cluj prin care solicita atribuirea unei curse interjudețene către Micești, însă s-a lovit de lipsa de reacție a forului deliberativ județean.

„Nu e normal ca oamenii din Micești, care sunt bătrâni, să nu aibă unde să se tundă. Consiliul Județean Cluj vrea ca acei oameni să poarte barbă și plete, ca-n Evul Mediu? Avem oameni cu nevoia de a se deplasa, dar care nu o pot face din lipsa transportului în comun. Nu cerem mult, o cursă dus-întors pe săptămână, dar nici pe aceea nu o avem”, spune Daniela Mănăilă.

Referitor la crearea Zonei Metropolitane de Transport în comun Turda, un proiect pe care RefleqtMedia l-a scos la suprafață, Daniela Mănăilă afirmă că va fi prima care va semna aderarea la această zonă de transport.

„Emil Boc a spus la știri că prioritar pentru dezvoltare este municipiul Cluj Napoca. Să rămână el cu Cluj Napoca al lui și să ne lase pe noi în pace!”, a concluzionat, tranșant, Daniela Mănăilă.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: