web analytics
Home Știri din zonă Cuci Artificii ilegale descoperite la Cuci, Bogata, Ațintiș și Bichiș

Artificii ilegale descoperite la Cuci, Bogata, Ațintiș și Bichiș

- Publicitate -

La data de 28 decembrie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 12 Luduș, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au desfășurat activități specifice, pe raza comunelor Ațintiș, Bichiș, Bogata și Cuci, cu scopul depistării și aplicării măsurilor legale față de persoanele care dețin și comercializează, fără drept, articole pirotehnice.

 

Cu această ocazie, au fost depistate 8 persoane care ar fi deținut articole pirotehnice, interzise a fi deținute și comercializate de către persoane fizice neautorizate.

Polițiștii au ridicat, în total, în vederea continuării cercetărilor, 1421 de articole pirotehnice din categoriile F2 și F3, în valoare de aproximativ 15.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, în conformitate cu Legea nr. 126/1995 republicată, privind regimul materiilor explozive, sub coordonarea unității de parchet competente.

 

 

     

 

 

 

 

Până în luna ianuarie 2021, în baza planului naţional de acţiune ”Foc de artificii”, elaborat la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii specializați în domeniul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş desfăşoară acţiuni specifice, pe raza întregului judeţ, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice.

Principalul scop al acestor activităţi este creşterea siguranţei cetăţenilor, prin activităţi care să prevină producerea evenimentelor nedorite, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, transferul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în toată perioada sărbătorilor de iarnă.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea articolelor pirotehnice de natură artizanală, a celor din categorii de risc ridicat, sau neluarea unor măsuri de siguranță atunci când sunt utilizate articolele pirotehnice comercializate în această perioadă, poate duce la accidente nedorite.

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -