fbpx
HomeȘtiri din zonăCercetare Declic: „Lipsa infrastructurii rutiere ne pune viața în pericol”
spot_img
spot_img

Cercetare Declic: „Lipsa infrastructurii rutiere ne pune viața în pericol”

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Recent, pe teritoriul României, a fost realizat un sondaj de opinie privind impactul pe care lipsa infrastructurii rutiere și a autostrăzi lor o are asupra vieții și integrității personale a cetățenilor țării noastre.

„Suntem “campioni” în Europa la capitolul decese în accidente auto. În medie, 5 oameni mor în fiecare zi pe șoselele din România. Statisticile Poliției Rutiere pentru 2017 confirmă cifrele negre pentru al treilea an consecutiv: 8639 accidente grave, 8170 răniți grav și 1950 persoane decedate.”, scrie Asociația Pro Infrastructura.

Cauzele majore ale accidentelor sunt, în opinia celor mai mulți respondenți, legate de lipsa autostrăzilor (28%) și starea precară a drumurilor (33%). Restul celor ce au răspuns la chestionar consideră că principala vină este, totuși, a șoferilor care nu reduc viteza în funcție de condițiile de drum (30%) sau sunt neatenți/obosiți la volan (9%).

Ce poate fi făcut? Să construim cu prioritate noi autostrăzi, cred 14% și să îmbunătățim infrastructura existentă – 5%, dar, cel mai bine, ambele în același timp – 80%. Foarte interesantă este părerea oamenilor despre cauza pentru care avem o infrastructură rutieră precară. Doar 16 persoane cred că lipsa fondurilor este principala problemă. Cei mai mulți (peste 99%) dau vina pe corupția din sistem, pe incompetența autorităților sau pe ingerința politicului în luarea deciziilor.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: