web analytics
Home Știri din zonă Campanie de informare privind cainii periculosi

Campanie de informare privind cainii periculosi

- Publicitate -

Ați auzit poate la televizor, „Un câine din rasa Pitbull a atacat și rănit, pe stradă, o persoană în vârstă” sau „Doi câini din rasa Amstaff au atacat, pe stradă, 3 persoane, printre care și un copil”.

Pentru ca astfel de cazuri să nu se mai întâmple, este foarte important ca dumneavoastră, deținătorii sau proprietarii de câini din categoria celor AGRESIVI sau PERICULOȘI, să cunoașteți ce reguli trebuie respectate pentru a vă bucura de ”prietenii” patrupezi, în siguranță și legalitate.

În primul rând, puteți fi proprietari sau deţinători de câini periculoși ori agresivi doar dacă aveți cel puțin 18 ani și nu ați fost condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni contra persoanei.

De asemenea, trebuie să înregistrați câinii la Asociaţia Chinologică Română şi să depuneți la sediul poliţiei, în a cărei rază este situat imobilul în care este deţinut câinele, o adeverinţă în fotocopie, eliberată de respectiva asociație.

Pe lângă faptul că trebuie să cunoașteți modalități de control ale propriului câine, atunci când acesta reacționează pe baza instinctelor predominante, când ieșiți pe stradă cu un câine de luptă şi de atac, este obligatoriu să poarte botniţă şi să îl ţineți în zgardă şi lesă sau ham.

Cu ei nu puteți merge în localuri publice, în mijloacele de transport în comun, precum şi în alte locuri publice, cu excepţia drumurilor publice şi a căilor de acces către acestea.

*În primul trimestru al anului 2018, în urma activităților și verificărilor polițiștilor, au fost constatate 74 de infracțiuni și aplicate 459 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea legislației în domeniu.*

https://www.politiaromana.ro/ro/comunicate/detinatorii-si-proprietarii-de-caini-periculosi-sau-agresivi-in-atentia-politiei-romane

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii