fbpx
HomeȘtiri din zonăLunaAurel Giurgiu MINTE, dar are și dreptate, în același timp
spot_img
spot_img

Aurel Giurgiu MINTE, dar are și dreptate, în același timp

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Ca urmare a articolului publicat de RefleqtMedia în această dimineață, primarul comunei Luna s-a găsit îndrituit să ne acuze de „nerespectarea codului deontologic” și a trimis site-urilor de știri aservite un comunicat de presă prin care afirmă următoarele:

„În urma articolelor apărute în spațiul public, pe rețeaua facebook, în care site-ul de știri Refleqtmedia, administrat de Ovidiu Bucur, aduce acuzații grave la adresa instituției Primăriei Luna, venim cu precizările ce se impun în acest caz:
-Profesia de ziarist are un cod deontologic, pe care Ovidiu Bucur nu l-a respectat deloc, acela că înainte de a publica o știre ești obligat a cere punctul de vedere tuturor părților; ori Refleqtmedia nu a solicitat niciodată informații pe căi legale, de la reprezentanții instituției, folosind în repetate rânduri ca sursă unică părerea neavizată unui singur consilier local, care s-a autointitulat, fără a fi împuternicit legal, ca fiind reprezentantul Primăriei și al Consiliului Local.
-Așa zisele știri de tip news alert sunt atacuri, cu scopuri vădite de vendetă personală și denigrare nefondată, la adresa instituției si a angajatilor sai.
-La ultima știre apărută, cea legată de achiziția de calculatoare, pentru a infirma acuzațiile aduse, cum că instituția ar fi comis ilegalități grave, atașăm punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Pe această cale invităm cetățenii interesați în a obține informații cu caracter public să le solicite în mod onest și legal Instituției Primăriei comunei Luna, prin angajații săi!
Semnează, primarul comunei Luna ,Aurel Giurgiu.”

Bun, să le luăm pas cu pas, iar în temeiul logicii vom începe cu ultimul punct.

Ne facem „mea culpa” vis-a-vis de informația privind OUG 90/2017, însă RefleqtMedia nu avea cum să aibă știință despre o adresă internă trimisă de la MDRAP către comune, CA URMARE A UNEI ÎNTÂLNIRI A ASOCIAȚIEI COMUNELOR.

Pe de altă parte, confuzia birocratică din România poate induce în eroare o persoană neavizată în domeniul jurisprudenței sau al contabilității.

Totodată, facem precizarea că am încercat să solicităm un punct de vedere atât al Primarului, pe numărul său de telefon, cât și pe fix-ul primăriei, însă ambele aparate telefonice erau ocupate.

Acum, să ne referim la sintagma: „vendetă persoanală și denigrare nefondată, la adresa instituției și a angajaților săi.” Nici RefleqtMedia și nici Ovidiu Bucur NU ARE NICIUN FEL DE RELAȚII TENSIONATE CU PRIMĂRIA LUNA SAU CU ANGAJAȚII SĂI. Respectăm și apreciem activitatea întreprinsă de fiecare angajat al Primăriei Luna. Faptul că am scos în evidență anumite aspecte legate de legalitatea sau oportunitatea unor decizii luate de forul deliberativ local nu înseamnă că avem o problemă cu cineva din Primăria Luna.

Referitor la Codul Deontologic la care face referire primarul lunean, îl invităm să-l citească, cu maximă atenție, dacă știe despre ce este vorba și să nu facă afirmații idioate, cu scopul de a se da deștept. În Codul Deontologic al Ziaristului, adoptat de Clubul Român de Presă în 2004 se specifică faptul că jurnalistul ARE OBLIGAȚIA de a scrie despre un subiect, dacă are motive temeinice să creadă că s-a încălcat o lege.

Cu privire la afirmația că „RefleqtMedia nu a solicitat niciodată informații pe căi legale, de la reprezentanții instituției” vă atașăm două print screen-uri și solicitarea trimisă pe mail, de pe două adrese de email distincte.

Cerere Luna 30.03.2018

„Către Primăria Comunei Luna
-în atenția și spre știința domnului primar, Aurel GIURGIUSubsemnatul,
Bucur Ovidiu Adrian, domiciliat în municipiul Câmpia Turzii, având calitatea de administrator al firmei BlackBelt
Marketing S.R.L. care editează webiste-ul de știri www.refleqtmedia.ro, prin prezenta vă solicit ca în
temeiul legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile cu caracter public, coroborată cu HG
123/2002 privind normele de aplicare ale legii 544/2001 și coroborată cu HG 478/2016 privind
modificarea normelor de aplicare ale legii 544/2001, să îmi furnizați următoarele
informații:
1. Lista cheltuielilor de deplasare și cazare decontate de Comuna Luna în anii 2016, 2017 și 2018
(se va trece valoarea cheltuielii, locația de deplasare, motivul deplasării)
2. Dovada postării pe website-ul primăriei www.primaria-luna.ro, a proiectelor bugetelor locale de
venituri și cheltuieli în anii 2017 și 2018 pentru respectarea normelor legii 52/2003 privind
transparența decizională, care afirmă că orice act normativ se postează pe site-ul primăriei
vreme de 30 de zile pentru consultare publică.
3. Declarațiile de interese ale tuturor angajaților Primăriei Luna (personal contractual și functionari
publici) ale primarului, viceprimarului și consilierilor locali pentru anii 2016 și 2017.
4. Lista componenților comisiei de fond funciar
5. Procesele verbale și hotărârile adoptate de comisia de fond funciar în anii 2016, 2017 și 2018.
Vă solicit ca răspunsul să îmi fie furnizat, în termenul prevăzut de lege, la adresele de email:
contaqt@refleqtmedia.ro și ovidiu.adrian.bucur@gmail.com”

Așadar, Aurel Giurgiu, primar al comunei Luna, MINTE DE ÎNGHEAȚĂ APELE ȘI PENTRU CĂ NE ACUZĂ DE REA-CREDINȚĂ, NE GÂNDIM SERIOS SĂ ÎI INTENTĂM UN PROCES CIVIL!

În altă ordine de idei, ni se pare amuzant cum Aurel Giurgiu și angajații săi au reușit să remită pe mail un răspuns către alte site-uri de știri, însă a ignorat RefleqtMedia, cu toate că are adresa noastră de email, dovadă stând un email primit tocmai de la Primăria Luna, în urmă cu o lună.

La final, îl somăm public pe primarul mincinos de la Luna să trimită, în temeiul legal, răspuns la solicitarea noastră, întemeiată pe legea 544/2001 și să lase la o parte tentativele comuniste de diversiune.

Ne întrebăm, retoric, care este motivul pentru care Giurgiu nu a reacționat când am deconspirat doi dintre consilierii săi care se află în conflict de interese sau când am scos în evidență faptul că vrea să plătească peste 25.000 de lei manoperă pentru 12 becuri?

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: