fbpx
HomeȘtiri din zonă7000 de cazuri de infecții intraspitalicești doar în Cluj - în 2017...
spot_img
spot_img

7000 de cazuri de infecții intraspitalicești doar în Cluj – în 2017 – intrăm sănătoși și ieșim infectați din sistemul de stat de sănătate

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Deputatul, Emanuel Ungureanu, care și-a propus să destructureze „cancerul corupției” din spitalele clujene, a făcut o dezvăluire îngrijorătorare cu privire la condițiile din unitățile sanitare din județul pe care-l reprezintă la București.

“Sunt spitale vechi, sunt săli de operaţie care ar trebui distruse de la zero, pereţi care ar trebui să dispară şi spitale care ar trebui construite de la zero pe locul celor care clar nu mai pot fi folosite în condiţii de siguranţă pentru bolnavi. Despre bacteriile multirezistente aţi auzit cu siguranţă la Colectiv (…) Eu sunt marcat de povestea aceasta cumplită a bacteriilor multirezistente şi sunt şocat de faptul că statul român a luptat atât de puţin cu acest flagel. SRI se laudă că ne apără de terorişti. Când am fost la SRI Cluj şi le –am reproşat acestora lipsa de implicare în războiul împotriva corupţiei din sistemul sanitar, am povestit, printre altele, despre suspiciunile mele, spitalele nu raportează în mod corect numărul real de infecţii intraspitaliceşti”, spune Ungureanu.

Deputatul susţine că în 2017 exista o statistică pe spitalele din judeţul Cluj, care arăta faptul că 7000 de pacienţi ar fi fost infectaţi.

În acest sens, astăzi la Cluj Napoca are loc un seminar privind combaterea infecțiilor intraspitalicești.

“Aceşti medici vor veni să le explice medicilor de pe secţiile chirurgicale din Cluj cum se poate lupta eficient cu aceste bacterii multirezistente şi cum prevenim înmulţirea, răspândirea, adopţia de către secţiile ATI a acestor bacterii. Mâine facem prevenţie. Începem să discutăm despre cum trebuie să se educe medicii, ce mijloacele sunt, de la mâinile care trebuie să aibă o igienă specială, purtarea mănuşilor, prezenţa pe aceste secţii a unor dezinfectanţi cu adevărat eficienţi. Mă întorc la SRI. E o chestiune de siguranţă naţională şi voi cere audienţă la Cotroceni pe această chestiune a combaterii infecţiilor nosocomiale. E clar că nu putem combate infecţiile nosocomiale cu vorbe ci trebuie obligatoriu să avem dezinfectanţi şi medici cu conştiinţă. Eu vorbesc demult despre această trezire a conştiinţei medicilor care trebuie să înveţe cum să ţină secţiile curate, cum să lupte cu aceste infecţii, să înveţe să strige când nu au cu ce să facă acest lucru, să avem încredere că avem medici nu doar buni profesionişti ci şi cu conştiinţă, care atunci când nu au dezinfectanţi eficienţi, fac demersurile necesare ca noi să aflăm acest lucru. Vrea să fac un apel la medicii sceptici care se gândesc ce rost au aceste întâlniri, oricum spitalele sunt vechi. Avem datoria morală să luptăm cu instrumentele pe care le avem. Nu avem ce face, suntem condamnaţi să luptăm pentru viaţă împreună, învăţând unii de la alţii şi colaborând. Vin specialişti foarte bine pregătiţi. Vreau să veniţi pentru că vă pasă, pentru că vă mustră conştiinţa, că putem face mai mult pentru spitalele noastre. Mor oameni cu zile, cei care nu mor se chinuie. Nu este vremea acuzelor. Eu vreau să colaborez cu medicii care vor să renunţe la mită, cu cei a căror conştiinţă se trezeşte”, este îndemnul lui Ungureanu.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: