web analytics
Home Ce facem în carantină? Tablou IMPRESIONANT al artistului turdean, Cornel Vana

Tablou IMPRESIONANT al artistului turdean, Cornel Vana

- Publicitate -

De-a lungul anilor, Cornel Vana a expus, prin lucrările sale de arte plastice, realitatea cotidiană, trecutul și viața, însă tabloul prezentat astăzi este o adevărată capodoperă, care surprinde, în detaliu, lupta împotriva CORONAVIRUS.

Lucrarea sa este un exemplu PERFECT de „Ce putem face în carantină”

„În a șaptea zi de izolare benevola mi am amintit că artistul trebuie sa fie lanterna prezentului si mi – am propus o frescă între prezent și trecut.


Nu puteam să nu amintesc unul dintre evenimentele esențiale ale acestui neam, Războiul de Independenta pictat cu atâta dăruire de Nicolae Grigorescu. El este modelul…, poetul liniștii, bunătății si blandetii, al cerului albastru , chemat intr -un moment al vieții sa cânte fiorul morții, zugrăvind groaznice priveliști. El este cel care a inteles care sunt adevărații eroi, acei opincari uscați și vanjosi ce se aruncau în brațele morții.

Tot asa, în această compozitie vreau sa zugrăvesc și eu acești eroi care se jertfesc simțind in tot ceasul sabia lui Damocles deasupra capului.(ea semnifica primejdia care ne paște pe toti, la un moment dat,în anumite situații limita) acum ca si atunci ar putea spune:
,,Noi suntem solii trecutului,
Noi suntem lamura neamului acestuia.”

Si acum tacutii aceștia mascați si nestiuti, incorsetati de echipamente, medici,paramedici si pompieri sunt chemați să se pună în fața morții, venind din spitale oropsite si pe nedrept ignorate de atâta timp de mai marii acestei nații.

Primăvara 2020

U/P 70×70 cm
(Compozitie în dezvoltare)”a declarat chiar autorul lucrării.
RefleqtMedia aduce  sincere omagii maestrului, Cornel Vana !

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii