fbpx
HomeȘtiri din TurdaSCANDAL LA ȘCOALA POIANA - UN PROFESOR ACUZĂ
spot_img
spot_img

SCANDAL LA ȘCOALA POIANA – UN PROFESOR ACUZĂ

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Presa clujeană a redactat un material cu privire la o situație ciudată în care se află Școala Poiana.

Un profesor, pe numele său, Cristian Moldovan, a realizat mai multe sesizări și plângeri împotriva colegilor săi, pe care-i acuză de faptul că susțin artificial proiectele de „frecvență redusă” și „a doua șansă” pentru a-și spori numărul de ore.

„Să înțelegeți ce se întâmplă aici. De trei ani încoace, există cataloage fictive. Se fac cataloage cu copii ce sunt înscriși la învățământ cu ”frecvență redusă”, majoritatea rromi, aflați în perioada de probațiune. După ce se înscriu, aceștia pleacă din țară sau pur și simplu nu mai vin la cursuri. Vorbim de vreo 100 de oameni înscriși. Profesorii pun note false, fără să aibă o justificare la acestea. De la conducere ni se spune să nu consemnăm absențe, pentru ca respectivele clase să nu fie dizolvate. Așa se ajunge la situația că există persoane ce în clasa a VIII-a nu știu citi”, a declarat Cristian Moldovan, citat de ZiardeCluj.ro

Contactată de Ziar de Cluj, directoarea Școlii Poiana, Daniela Pârlea, a respins toate acuzațiile colegului său, demonstrând faptul că acesta din urmă pune absențe incorect, în zilele când nu are ore de curs, pentru a sabota programele de frecvență redusă și a doua șansă.

„La fel a procedat și în perioada fostului director. A făcut sesizări despre colegi, că nu își fac treaba. A făcut plângere penală, au fost verificate documente și nu s-a găsit nimic. S-a discutat cu domnul profesor, atât colegii din Consiliul Profesoral cât și eu. I-am spus: ”Haide, implică-te, ajută-ne, avem o școală grea, ești profesor de limba română, avem un Cerc de Lectură, avem spațiu eliberat la bibliotecă, hai să facem un Cerc de Teatru, ce dorești”. Însă acesta a refuzat” explică directoarea Daniela Pîrlea, pentru ZiardeCluj.ro

Șeful Inspectoratului Județean Școlar, Valentin Cuibus, a declarat că s-au verificat mai multe școli din județ unde au existat suspiciuni privind tipurile de școală „a doua șansă” și „frecvență redusă” și că, începând cu toamna acestui an, mai multe astfel de programe vor fi dizolvate, fără să precizeze dacă și la Școala Poiana se va întâmpla acest lucru.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: