web analytics
Home Știri din Turda Salina Equines Horse Trophy, sau momentul în care eleganța se întâlnește cu...

Salina Equines Horse Trophy, sau momentul în care eleganța se întâlnește cu atletismul ecvestru

- Publicitate -

Aflat la o nouă ediție, Salina Equines Horse Trophy a adunat la startul său, de-a lungul anilor, multe exemplare de cai pe cât de frumoși, pe atât de atletici.

„Dresaj” este un cuvânt francez care se poate traduce ca antrenament și obiectivul său este de a produce cai corect dezvoltați, supli, ascultători și foarte ușor de călărit.

Astfel, orice cal de călărit trebuie să învețe bazele dresajului în cadrul educației sale timpurii. Primele evidențe ale unui sistem progresiv de antrenament sunt scrierile generalului grec Xenephon (435-355 Î.Hr.), care a fost primul care a privit călăria ca pe o știință, și mai târziu, ca pe o artă.

Cuvintele sale au fost ca o sursă de inspirație în timpul Renașterii, perioadă în care călăreții din Europa au început să călărească „clasic”, formând bazele călăritului modern.

Preceptele clasice au fost apoi păstrate de militari -de obicei cu caii cei mai buni și cei mai disciplinați – și o formă timpurie de dresaj competitiv a fost reprezentată de competițiile pentru cel mai instruit cal al unui ofițer în secolul al XIX-lea.

Rasele frumoase prezentate la Turda se vor întoarce și în acest an, într-o nouă competiție ecvestră, menită să încânte audiența.

„ Cel mai iubit eveniment hipic din Transilvania revine cu ediția a patra. Probe spectaculoase, show-uri hipice emoționante, zonă de food & drinks: un eveniment pentru întreaga familie.”, spun organizatorii de la Salina Equines.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii