fbpx
HomeȘtiri din TurdaOrfeu și Euridice, pe scena Teatrului Aureliu Manea
spot_img
spot_img

Orfeu și Euridice, pe scena Teatrului Aureliu Manea

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Casa de Cultură Turda vă invită la spectacolul ORFEU ȘI EURIDICE, operă de Ch. W. Gluck pe un libret de Ranieri de’ Calzabigi, după mitul lui Orfeu și Euridice, în interpretarea tinerilor artiști de la Academia de muzică “Gh. Dima”, a balerinilor de la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică “O. Stroia”, regia, conf. univ. dr. Ina Hudea.

Povestea îndrăgostitului cântăreț la liră s-a bucurat de un mare interes din partea compozitorilor, dat fiind faptul că aceasta are ca fundament îmbinarea a două forțe impresionante, dragostea și muzica.

Christoph Willibald Gluck a preluat această temă cu scopul de a scrie ceea ce se va impune drept cea mai cunoscută transpunere a mitului lui Orfeu, opera fiind reprezentată pentru întâia oară la Viena în 1762. Celebritatea acesteia nu se leagă doar de frumusețea subiectului, iubirea care îl determină pe Orfeu să o urmeze pe Euridice până la moarte și dincolo de tărâmul vieții pământene pentru a o recupera din lumea adâncului, ci și de modalitatea în care Gluck reușește să redea profunzimile mesajului, larga paletă estetică și emoțională a acestuia.

Spectacolul va avea loc în data de 12 octombrie 2018, ora 19,00 la Teatrul Aureliu Manea, iar biletele sunt puse în vânzare la Casa de Cultură Turda. (luni – vineri între orele 8.00- 16.00).

Prețul biletelor: 7,5 lei studenți/pensionari, 15 lei bilet întreg.

Biroul de Presă

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: