web analytics
Home Știri din Turda Marta Pozsonyi și „pecsnyia” de Turda - prezenți în albumul „Bucătăria Hoinară”

Marta Pozsonyi și „pecsnyia” de Turda – prezenți în albumul „Bucătăria Hoinară”

- Publicitate -

Gastronomia bine realizată este un brand și o modalitate de promovare a turismului local sau regional, iar Marta Pozsonyi se află printre acei gastronomi care reprezintă Turda oriunde s-ar afla.

În luna octombrie a acestui an, președintele Slow Food Turda, Marta Pozsonyi, a apărut în scurtmetrajul foto-video, Bucătăria Hoinară, a cărui album se va lansa în această seară, la Hotel Marriot din București.

„In inima Apusenilor Marta Pozsonyi ne-a pregătit o friptură de Turda.
Locul unde s-a “înfăptuit” l-am ales să fie “foarte apusean”, cu o priveliște nemărginită, șură cu acoperiș de paie și un infinit de liniște.

Intreaga poveste a celor 2 ani de călătorii ai “Bucătăriei Hoinare” se va regăsi in albumul de fotografie și scurt metrajul documentar.
LANSARE: 2 decembrie. București. J.W.Marriott (participarea pe bază de invitație: dacă dorești să participi ești binevenit să ne scrii pe mesageria privată).”, scrie fotograful Răzvan Voiculescu – sufletul „Bucătăria Hoinară”. 

Pentru ediția „de Apuseni” a Bucătăriei Hoinare, Marta Pozsonyi a pregătit celebra Friptură de Turda sau Pecsnyie de Turda, adică un piept de porc cu os, macerat în lapte, condimentat și „fiert” în untură fierbinte, care se servește cu „crastaveți morați” – întocmai cum serveau înaintașii noștri.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,700FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii