fbpx
HomeȘtiri din TurdaLeonardo Mihai Marincean ne explica de ce POT FI FOLOSITE gazele lacrimogene
spot_img
spot_img

Leonardo Mihai Marincean ne explica de ce POT FI FOLOSITE gazele lacrimogene

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Probabil cea mai pertinenta opinie in legatura cu protestele violente de saptamana trecuta a venit de la fostul presedinte al Asociatiei The DaVinci System, Leonardo Mihai Marincean.

“Gazele lacrimogene folosite împotriva protestatarilor nu sunt ilegale. Convenția de la Geneva interzice utilizarea ORICĂROR (Art. I – 5)* gaze lacrimogene în război deoarece sunt imposibil de diferențiat pe câmpul de luptă față de alte arme chimice letale. În schimb, aceeași Convenție permite EXPLICIT utilizarea lor pentru a manifestații publice care degenerează în violență (riot control Art. II – 9 – d)*. Jandarmeria nu ascunde faptul că au fost utilizate gaze de tipul CS.**

Aparent foarte puțini oameni sunt deranjați de nivelul ridicat de fakenews sau manipulare care apare atât timp cât este direcționat împotriva psd. Eu sunt. Dacă e să vrei schimbare autentică în acest stat nu cred că se poate obține dând jos o coaliție prin aceleași metode pe care le invoci ca să justifici că trebuie dată jos. Această postare nu e menită nici să discrediteze dorințele protestatarilor nici nu neagă suferința prin care au trecut victimele de la proteste. Cred că putem recunoaște această suferință și discuta pe lipsa de legitimitate a modului în care au răspuns forțele de ordine fără să invocăm neadevăruri sau să folosim afirmații menite să creeze panică de tipul Statul Român a încălcat Convenția de la Geneva privind arme chimice.

*http://www.meti.go.jp/policy/chemical_management/cwc/files/110joyaku_eibun.pdf

**http://www.mediafax.ro/social/jandarmeria-gazele-lacrimogene-folosite-la-proteste-provin-exclusiv-de-la-producatori-autorizati-si-certificati-substantele-sunt-folosite-si-de-forte-de-ordine-europene-17426765”, a spus tanarul turdean.

***lista de state care utilizează gazul CS
https://ro.wikipedia.org/wiki/Gaz_CS

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: