fbpx
HomeȘtiri din TurdaFăclia de Cluj: Turcilor de la „Sare Rom Turda” le-a fost concesionat...
spot_img
spot_img

Făclia de Cluj: Turcilor de la „Sare Rom Turda” le-a fost concesionat un perimetru din Salina Turda pentru extracție de sare … să fie adevărat?

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Într-un articol prezentat în urmă cu două zile, jurnaliștii de la Făclia de Cluj au făcut o afirmație destul de interesantă privind activitatea Salinei Turda.

„Turcii de la ”Sare Rom Turda” vor deschide o linie de producţie de conserve de legume şi de muştar. Le-a fost deja concesionat, pentru extracţia de sare, un perimetru al Salinei Turda.”, au spus cei de la Făclia de Cluj.

Deoarece Salina Turda nu mai are licență de exploatare a sării încă din anii 1930, am vrut să vedem care este adevărul și cum ar fi posibil ca obiectivul turistic să concesioneze teren pentru extracție de sare.

„Nu este vorba despre vreun perimetru al Salinei Turda. Terenul respectiv aparține de Agenția Națională de Resurse minerale care, într-adevăr, a concesionat un teren pentru extracție de sare. Locația terenului este în zona drumului către Ploscoș, nicidecum în perimetrul Salinei Turda. Nu știu de unde au cei de la Făclia o asemenea informație”, a spus Cristian Matei, primarul Municipiului Turda.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: