fbpx
HomeȘtiri din TurdaEXCLUSIV: Pregătiri impresionante, în Anul Centenarului la Turda
spot_img
spot_img

EXCLUSIV: Pregătiri impresionante, în Anul Centenarului la Turda

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Așa cum vă spuneam încă de acum două zile, am solicitat Primăriei Turda să ne dea câteva detalii cu privire la pregătirile pe care entitatea condusă de Cristian Matei le are în vedere în Anul Centenarului la Turda.

Înainte de toate, trebuie evidențiat faptul că administrația locală a Municipiului Turda are în desfășurare trei proiecte cu finanțare europeană, cu ample valențe istorice.

1. Reabilitarea centrului istoric al Municipiului Turda – proiect aflat în faza de contractare, prin care se va asigura un nou aspect centrului istoric și punerea sa în valoare.

2. Reabilitarea și modernizarea Parcului Obeliscului – proiect despre care edilul turdean vorbea încă de la începutul lui 2017 și despre care mulți au fost cârcotașii care l-au contestat, dar care are toate șansele să intre în execuție cel mai târziu în primăvara anului viitor.

3. Reabilitarea, modernizarea și punerea în valoare a Castrului Legiunii a V-a Macedonica – proiect care astăzi a fost lansat, în valoare de peste 20 de milioane de lei care, odată cu finalizarea sa, va pune în circuitul turistic un obiectiv care, în vremurile de tristă amintire (guvernarea PDL) era prada turmelor de oi.

Ei bine, din punct de vedere strict al celebrării celor 100 de ani de Românie Modernă, în Anul Centenarului la Turda au fost propuse mai multe proiecte, din care astăzi putem vorbi, cu date concrete, despre două.

Un festival național de folclor, care va avea loc în această vară, la Turda și care are ca tematică centenarul. Vorbim despre participarea extraordinară a celor mai mari artiști de muzică populară din România, care se vor reuni, pentru prima dată, în Turda noastră.

Pe de altă parte, Primăria Turda a contractat, pentru 6500 de lei, servicii de realizare a site-ului www.turda-centenar.ro, care va fi realizat SPECIAL pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, la care … să nu uităm … Municipiul Turda a avut o delegație care a semnat actul unirii.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: