web analytics
Home Știri din Turda Defrișări MASIVE din pădurile de lângă TURDA - cât fond forestier mai...

Defrișări MASIVE din pădurile de lângă TURDA – cât fond forestier mai are Turda și Câmpia Turzii în Asociația Șoimul Arieș?

- Publicitate -

PESTE 80 MC DE MATERIAL LEMNOS, TĂIAT ILEGAL, DESCOPERIT DE POLIŢIŞTI LA VALEA IERII

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Cluj au descoperit în cadrul unei accţiuni desfăşurate în comuna Valea Ierii, judeţul Cluj, peste 80 mc de material lemnos tăiat ilegal.

La data de 19 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Cluj – Biroul combaterea Delictelor Silvice în colaborare cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Cluj au organizat şi desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a activităţilor ilegale privind tăierea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase, pe raza comunei Valea Ierii.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost descoperiţi, pe o suprafaţă de 2,5 hectare 22 de cioate din specia fag şi molid, proveniţi din tăieri ilegale, cu un volum total de 83,763 mc. Şi o valoare estimată de 30.782 lei, fără TVA.

De asemenea, în aceiaşi zonă au fost descoperiţi mai mulţi buşteni din speciile fag şi molid, fasonaţi, cu un volum de 95, 906 m.c. tăiaţi ilegal, cu o valoare de 29.615 lei.

Cantitatea de 95,906mc lemn rotund din specia fag și molid fasonat a fost indisponibilizată și predată în custodia Ocolului Silvic Muntele Mare.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii s-au autosesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de „tăierea, fără drept, de arbori din fondul forestier național”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107, alin. 1, lit. d) din Legea 46/2008 (Codul Silvic), cercetările fiind continuate în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor.

Comentarii

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,787FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii