fbpx
HomeȘtiri din AiudDaniel Buda - PNL CLUJ: Mortii de pe ruta Turda - Sebes...
spot_img
spot_img

Daniel Buda – PNL CLUJ: Mortii de pe ruta Turda – Sebes o sa va bantuie domnule Sova

spot_img
- Publicitate -
spot_img

Presedintele PNL, Cluj, care detine functia de europarlamentar, Daniel Buda, a lansat un atac devastator la adresa Ministrului Transporturilor, Lucian Sova.

Mesajul transmis de liberal a fost determinat de retinerea autoritatilor de la Bucuresti in a inaugura autostrada Aiud Turda.

“Morții de pe Şoseaua Sebeș-Turda o să vă bântuie, domnule ministru Lucian Șova!

Tronsonul de autostradă cu o lungime de 29 de km între Sebeș și Turda s-a transformat într-un muzeu al neputinței și incompetenței. De mai mult de trei luni de zile instituțiile statului nu vor să facă recepția sub diverse pretexte. Astfel, 4% din totalul kilometrilor de autostradă pe care îi are România până în acest moment sunt inaccesibili traficului, din cauza unei birocrații excesive de care se plânge nimeni altul decât ministrul Transporturilor din România. Domnule ministru Lucian Șova, exacerbarea condiționalităților de care vă plângeți e făcută chiar de către ministerul pe care se presupune că îl conduceți. La dumneavostră este și pixul, și hârtia, precum și decizia. Degeaba vă lamentați cu privire la blocajele legislative câtă vreme dumneavoastră sunteți cel obligat de a iniția modificarea hotărârii de guvern care vă împiedică să faceți recepții parțiale. Sunteți cumva un ministru fără portofoliu și putere de decizie? Vă oprește cineva să înlăturați conditionalitățile excesive și să dați drumul la trafic fie și cu limitare de viteză? În Germania sau în alte state europene se intervine pe zeci de km de autostradă, dar niciunde nu se închide autostrada așa cum faceți dumneavoastră! Așteptați ca opoziția să vă rezolve problemele?
Din păcate, în vreme ce birocrații speculează slăbiciunea ministrului de a gestiona portofoliul Transporturilor, cei 29 de km de autostradă rămân închiși. Traficul rămâne înghesuit pe drumul național paralel (DN1) și nu mai surprinde pe nimeni numărul morților pe acest segment, unul dintre cele mai aglomerate din țară. Chiar în momentul deciziei de a amâna recepția autostrăzii cu încă trei luni, pe DN 1 a avut loc un grav accident de circulație cu victime pe care o să le visați la noapte, domnule ministru! Rapoartele Poliției arată că zilnic, pe șoselele din România, se produc 23 de accidente de circulație. Anul trecut, în accidente rutiere și-au pierdut viața 5 români în fiecare zi, în vreme ce alți 22 de oameni au fost răniți grav.
Domnule ministru, faceți un calcul simplu și înmulțiți numărul zilnic de victime ale accidentelor rutiere din România cu numărul de zile de când ați preluat mandatul Transporturilor și vedeți câți români aveți pe conștiință. Pentru că fiecare indecizie și scuză vis-a-vis de infrastructura rutieră se contabilizează în vieți omenești.
Morții de pe drumurile României o să vă bântuie, iar copiii rămași fără părinți o să vă blesteme, domnule ministru! Așa că, nu mai stați cu mâinele în sân și în ședințe sterile, ci puneți mâna și faceți ceea ce este necesar pentru șoselele din România!”, a declarat presedintele PNL Cluj.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: