web analytics
Home Știri din Turda Cristian Matei le-o servește elegant celor de la „Asociația Urda-n Turda”

Cristian Matei le-o servește elegant celor de la „Asociația Urda-n Turda”

- Publicitate -

Spitalul Municipal Turda a devenit subiectul preferat al șomerilor, tractoriștilor și uzupatorilor din „Asociația Urda-n Turda” … știți voi la ce ne referim, nu mai stăruim pe subiect.

„Spitalul n-are bani și noi suntem salvatorii sănătății turdenilor” – cam așa se traduc mesajele transmise, în ultimele 2 săptămâni de asociația cu pricina.

Ei bine, în urmă cu doar câteva minute, primarul Turzii, Cristian Matei, a dat un comunicat de presă prin care arată, cu subiect și predicat, exact câți bani a primit și va primi Spitalul Municipal în 2020.

Dragi turdeni,

📌 La începutul anului 2020, în luna februarie, Consiliul Local, prin aprobarea bugetului, a alocat Spitalului Municipal suma de 1.153.000 lei.

📌 Consider că se impune și instituirea unui fond de urgențe, motiv pentru care voi propune în ședința de mâine a consiliului înființarea unui fond în valoare de 800.000 lei, pentru a acoperi solicitările și nevoile din aceste momente de criză, din care:

 600.000 lei vor merge suplimentar către Spitalul Municipal
 200.000 lei vor rămâne pentru acoperirea altor cheltuieli absolut necesare pentru ajutorarea și protejarea populației

📌 În plus, Consiliul Județean a alocat suma de 500.000 de lei către Spitalul Municipal Turda, pentru achiziția de aparatură medicală, banii urmând să ajungă la spital dacă vom avea un vot favorabil în ședința Consiliului Local de mâine.

📌 Astfel, deja din prima parte a anului 2020, la spital vor ajunge 2.253.000 lei din bugetul local și cel al Consiliului Județean.

—————————————–
De asemenea, așa cum am discutat cu echipa Primăriei anterior și ca urmare a situației cu care se confruntă România în acest moment din cauza pandemiei de COVID-19, toate evenimentele de divertisment din această vară vor fi anulate, iar fondurile vor fi redirecționate în funcție de necesități.

Detalii despre sumele alocate și investițiile realizate în perioada 2016 – 2020 la Spitalul Municipal Turda găsiți aici: https://bit.ly/39bxe7e”, a transmis Cristian Matei.

În aceste condiții, orice retorică panicoasă și „salvaționistă” a asociației „Urda-n Turda” este inutilă. 

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -