web analytics
Home Știri din Turda Contracte de finanțare de 230 de milioane de euro pentru Turda, dar...

Contracte de finanțare de 230 de milioane de euro pentru Turda, dar „apostolii lui Turdean” nu văd asta

- Publicitate -

După ce edilul turdean, Cristian Octavian Matei, și-a prezentat bilanțul primilor doi ani din primul mandat de primar al Turzii (pentru că, fără echivoc, mai obține cel puțin unul), „apostolii lui Turdean” – asociația „Turdean” Nouă s-au apucat să-și verse lăturile pe rețelele de socializare.

Ca să nu moară nebăgați în seamă, am hotărât să le desființăm prostiile, paragraf cu paragraf.

Ceea ce vedeți boldat sunt elucubrațiile lor, restul sunt explicațiile noastre, obiective și în ton cu realitatea.

„Cristian Matei a încurcat foile. Sub supravegherea omului lui Dragnea la Turda (Ursuleanu), primarul Turzii a citit lista promisiunilor, nu a realizărilor.” – nu este prima dată când detractorii primarului turdean încearcă să insereze câte un personaj, pe care să-l descrie ca fiind „omul din spatele lui Matei” … au încercat și cu Dorin Apahidean, dar nu le-a ieșit pasența”

Dl. Matei se laudă că a cerut de la Guvern 166.930.038 RON pentru Spital. De primit n-a primit nimic iar suma cerută e uriașă, Ministerul Sănătății nu va aloca niciodată atâția bani pentru Turda. – n-am știut că apostolii lui Turdean știu să prezică și viitorul , ori fi ceva adevărați fii ai Mamei Omida. În cazul acesta, ne spuneți ce numere ies la loto mâine, băieți? PSD va avea tot interesul să aloce bani, nu doar pentru Turda, ci pentru toate municipiile mari, astfel că suma de 166.930.038 RON poate părea mare, dar este un buget multianual, care se poate întinde pe o perioadă mai lungă, făcând posibilă atât finanțarea lucrărilor, cât și sustenabilitatea lor.

Primarul se laudă că a dat interviu la Eurovision, nu se gândește câți șoferi îl înjură când așteaptă să treacă podul peste Arieș. – Cristian Matei nu s-a lăudat niciodată că a dat interviu la Eurovision. În schimb, organizarea semifinalei Eurovision de către Municipiul Turda a fost o amplă realizare – prin prisma impactului vizual de care s-a bucurat obiectivul turistic local, dar și prin faptul că a constituit o premieră – fiind prima dată în istoria televiziunilor românești când s-a realizat o transmisiune în direct, în format HD, de la o asemenea adâncime.

Dacă podul nu mai trebuie făcut din fonduri locale, Cristi Matei zice că e tot o realizare. Culmea ipocriziei e să te lauzi că ai pasat răspunderea la alții, nu mai e treaba ta… Concret, de doi ani nu s-a făcut nimic la pod, se stă la semafor. – cât de retardat trebuie să fii să nu te bucuri de faptul că bugetul local nu mai finanțează o investiție și că se păstrează banii pentru alte proiecte. Pe de altă parte, susținerea investiției de către DRDP va facilita realizarea cât mai rapidă a investiției. Totodată, nu trebuie uitat faptul că apostolii lui Turdean îl boscorodeau pe Cristian Matei pentru faptul că nu urgentează trecerea podului la CNAIR … acu îl blagoslovesc că „pasează răspunderea”, observați constanța în politica de denigrare?

Dl. Matei “face proiecte”, semnează contracte, dar în oraș nu se vede nimic. Câteva străzi mici au fost asfaltate, ca să iasa cât mai multe la număr. În funcții au fost numiți lacheii primarului, care în schimbul postului primit îl laudă de zor pe Jupân. – chiar și un agricultor ar trebui să știe faptul că, înainte de lucrări, există o procedură birocratică, care este determinată de instituțiile statului român. Nu uitați că proiectul pe fonduri europene de la Compania de Apă a fost demarat, de Cristian Matei, în 2013 … lucrările vor începe abia acum. O VĂDITĂ INTENȚIE DE INDUCERE ÎN EROARE A POPULAȚIEI, DIN PARTEA CELOR DE LA TURDEAN NOUĂ – apostolii lui Turdean au metode similare cu cele folosite de bolșevici (apa este otrăvită – remember?)

Proiectele fantastice ale lui Cristi Matei se sparg ca baloanele de săpun, unul dupa altul. De heliport si funicular nu mai vorbește nimeni, acum 2 ani au fost instalate vreo 3 baterii de pubele pentru gunoi, apoi proiectul a fost abandonat. – stimați apostoli ai lui Turdean, dacă erați atenți la filmarea de ieri, vedeați că domnul primar chiar a afirmat că funicularul este prins în Planul de Mobilitate Urbană, pentru care s-a semnat contractul de finanțare. Pe de altă parte, la nivelul municipiului Turda există 5 locații unde s-au instalat baterii de pubele subterane. Minciuna are picioare scurte, indiferent că trăiești în Bădeni, Dubai sau Turda.

Ursuleanu a dat interviu în fața unei toalete publice, ne-a explicat cum funcționează, după care s-a decis că e mai profitabil să mărească tarifele la parcări. Urmează promisiuni gen Sala Polivalentă și Baza Sportivă CNMV, alte idei care distrag atenția de la problemele orașului. – decizia privind creșterea tarifelor la parcări se impunea, în condițiile în care aceste tarife nu au mai fost actualizate de patru ani de zile, iar inflația din România se situează la 3,28%.

După doi ani de mandat, Cristian Matei vinde în continuare pielea ursului din pădure. Concret, în oraș, realizarile sunt aproape nule. – dacă voi considerați că semnarea de contracte de finanțare în valoare de 230 de milioane de euro, cele mai mari din țară, sunt realizări aproape nule, e clar … dacă ieșea Suciu primar … care, apropo, tace mâlc când vine vorba despre Zoo Turda, voi construiați bază NASA.

Hai sictir!

- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,600FansLike
540FollowersFollow
400FollowersFollow
328SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -